Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'ın Trafik Gürültü Haritası Hazırlanıyor

HBB ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Hatay’ın Karayolu Trafik Gürültü Haritasını hazırlıyor.

Hatay'ın Trafik Gürültü Haritası Hazırlanıyor

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Hatay’ın Karayolu Trafik Gürültü Haritasını hazırlıyor.
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı(MAM)’ndan Hatay’a gelen teknik ekip trafik gürültüsü konusunda bir hafta süren çalışma gerçekleştirdi. Antakya, Defne, Samandağ, İskenderun ve Dörtyol ilçe merkezlerinin işlek caddelerinde gerçekleştirdikleri ölçümler ile gürültü haritasını oluşturacak verileri toplayan ekipler, Gürültü Ölçüm Cihazları vasıtasıyla her bir noktadan 24 saatlik ölçüm yaptı.

HATAY’IN TRAFİK SİMÜLASYON RAPORLARI HAZIRLANIYOR

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK), trafik gürültü sorununun çözülmesi adına Türkiye genelinde başlattığı bu çalışmada pilot illerden biri olan Hatay’ın cadde ve yollarındaki gürültü seviyesini gösteren simülasyon raporlarını hazırlanacak. Ölçümler sonrasında Karayolu Trafik Gürültü Haritasına göre gürültü seviyesine çözüm olarak sınır değerlerini aşan cadde ve yollarda önlemler alınarak Hatay’ın trafiğinde bir takım düzenlemeler yapılacak. Gürültü seviyesini düşürecek adına toplu taşımanın özendirilmesi, gereksiz korna çalınmasının önüne geçilmesi, gereksiz dur-kalkların engellenmesi gibi önlemler yer alıyor.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar