Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE Sualtı Dalış Merkezi (İSTE-SDM) Eğitimlere Başlıyor

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi,İSTE Sualtı Dalış Merkezi’ni faaliyete geçirerek ‘dalış eğitimi’ vermeye başlıyor.

İSTE Sualtı Dalış Merkezi (İSTE-SDM)  Eğitimlere Başlıyor

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi,Sualtı Dalış Merkezi’ni faaliyete geçirerek
hem öğrencilerine hem de dalış meraklılarına‘dalış eğitimi’ vermeye başlıyor.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından verilen Dalış Merkezi Yetki Belgesini alarak İSTE Sualtı Dalış Merkezi (İSTE-SDM) adı altında faaliyetlerine başladı.
 
Eğitim Merkezi Yetkilisi İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz ERGÜDEN yaptığı açıklamada; İSTE-SDM’nin sahip olduğu imkânlar ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun güçlü altyapısı kullanılarak yürütülecek olan eğitim faaliyetlerinde, Su Ürünleri Mühendisliği Programı öğrencilerine ücretsiz Dalıcı Brövesi (Balık Adam) Sertifikası verileceğini ve ayrıca Merkezin dalgıçlığa merak duyanlara da hizmet sunacağını ifade etti.
 
Dalış Merkezi Görevlisi Eğitmen ve Rehber Dalıcı İSTE Öğr. Gör. Necdet UYGUR ise, İskenderun Körfezi’nin Dalış Turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, İSTE-SDM’nin bu alanda da önemli bir rol oynayacağının altını çizdi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş