Skip Navigation Links

Organik Tarım Solucan Gübresiyle Zirve Yapar

Musa Sarı,organik tarımın yaygınlaşması ve bölgede ürün çeşitliliği ile verimin arttırılması için solucan gübresi kullanımının önemine vurgu yaptı..

Organik Tarım Solucan Gübresiyle Zirve YaparWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, organik tarımın yaygınlaşması ve bölgede ürün çeşitliliği ile verimin arttırılması için solucan gübresi kullanımının önemine vurgu yaptı..
Organik Tarım Solucan Gübresiyle Zirve Yapar
Türkiye’de birkaç yıldır yaygınlaşan solucan gübresi üretimi, Hatay’ın Arsuz ilçesinde hızlı bir şekilde sektör haline geliyor.
Solucan gübresi üreticileri şimdilik kendi arazileri için üretim yapsalar da, Tarım Bakanlığı’nın sektörü yasal bir zemine oturtma çalışmaları devam ettiği için üreticiler çalışmalarına devam ediyor.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, organik tarım çalışmalarını ve solucan gübresi üretimi yapan çiftçileri destekliyor.
Arsuz’un ilk kadın solucan gübresi üreticisi ve öncülerinden olan Gülten Alkaya’yı ziyaret eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, organik tarımın yaygınlaşması, 12 ay ürün çeşidi ve kalite bakımından zengin bir ilçe olan Arsuz’un tarım alanında da markalaşmasının önemine dikkat çekti.
Üretici Gülten Alkaya, Kaymakam Sarı’ya verdiği bilgide, solucan gübresi üretiminin tam anlamıyla bilimsel bir ortamda yapılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı ve bilinçsizce yapıldığı takdirde ciddi sakıncaları olduğunu söyledi.
Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğin hayata geçmesiyle resmi bir statü kazanacakları için mutlu olduklarını belirten Alkaya, şimdilik kendi ekinlerinde gübreyi kullandıklarını ve aldıkları yüksek verimle de organik tarımda yeni bir sayfa açtıklarını anlattı.
Kaymakam Sarı, gelişmelerin oldukça umut verici olduğunu belirterek, organik tarımın yaygınlaşması adına solucan gübresi kullanımının tüm çiftçilere yayılmasının önemli olduğunu ifade etti.
 
 
 
Organik Tarım Solucan Gübresiyle Zirve Yapar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet