Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Avcılar Payas’ta Buluştu !

İskenderun Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği ev sahipliğinde, avcılık çalıştayını Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirdi.

Avcılar Payas’ta Buluştu !Web
TV

Payas   A+a-

 Antalya’da yapılacak Türkiye Avcılık çalıştayı öncesi bölgedeki tüm avcılık dernekleri ile avcılık sporuyla uğraşanları bir araya getiren çalıştay, avcılık sporunun geleceği açısından da büyük önem taşıdı.
İskenderun Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Vural, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a, Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu (AYHAF) Başkanı Ali Servet’e ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık’a emek ve katkılarından dolayı plaket verdi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu (AYHAF) ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet, Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, bölgeden bir çok avcı derneği başkan ve yöneticilerinin katıldığı çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
İskenderun Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Vural, çalıştayın düzenlenmesinde büyük katkısı olan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkür ederek, avcılık sporunun gelişmesi ve şartların iyileştirilmesi için fikirlerin önemine vurgu yaptı.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, bölgeden ve çevre illerden avcılık çalıştayına katılan onlarca dernek başkanı ve yöneticilerine Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin tarihini ve Payas’ın Türkiye için önemini anlattı.
Aynı zamanda eğitimci kimliği de olan Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas ve Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin tarihini avcılık çalıştayına katılanlara anlatırken bir tarih öğretmeni edasıyla sunumunu yaptı.
Çoğu ilk kez görme fırsatı buldukları Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin tarihini dinlerken heyecanlandığı gözlenen onlarca katılımcı, tarihin sayfalarında gezinti yaparken Başkan Altan’ın anlatımına hayran kaldı.
Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu (AYHAF) Başkanı Ali Servet de yaptığı konuşmada, avcılık sporunun gelişmesi ve gelecek nesillere aktarılması için fikirlerin önemine dikkat çekerek, çalıştayın bu konumda önemli olduğunu söyledi.
 
 
 
Avcılar Payas’ta Buluştu ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar