Skip Navigation Links

Başkan Savaş’ın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş’ın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Mesajı

Kültür Sanat   A+a-

“Tiyatro Geçmişi, Günümüzü Ve Geleceğimizi Anlamamıza Yardımcı Olarak Sorunlarımıza Işık Tutar”
Başkan Savaş yayımladığı mesajında, “İnsanlığa dair tüm duygu ve düşünceleri içerisinde barındıran tiyatro, duyguları roller aracılığıyla toplumsal mesajlara dönüştüren asırlardır güzel sanatların en ilgi çeken dallarından biridir. Milli kültürümüzü yaşatma ve geliştirme, evrensel değerlerle bütünleştirme çabalarında, tüm sanat dallarımızda olduğu gibi tiyatroda da toplumsal hassasiyetlerin gözetildiği, kaliteli ve seçkin eserlerin izleyiciyle buluşturulması büyük önem taşımaktadır. Tiyatro geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi anlamamıza yardımcı olarak sorunlarımıza ışık tutar” açıklamasında bulundu.
“Tiyatro Emek Çabanın Sarf edildiği En Önemli Sanat Dallarındandır”
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de, ‘Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur. Bir millet sanata ehemmiyet vermedikçe büyük bir felakete mahkûmdur’ diyerek sanatın önemini ve insan hayatındaki rolünü açıklamıştır. Sahnenin tozunu yutan oyuncuları, o tozu hisseden izleyicileri ile anlatmak istediğini kimi zaman tüm çıplaklığı ile kimi zaman ise üstü kapalı olarak sahneye yansıtan tiyatro, kimi zaman ağlayan kimi zaman güldüren güldürürken düşündüren, insanı insana insanla anlatma sanatı olan tiyatro, emek ve çabanın sarf edildiği en önemli sanat dallarındandır” dedi.
“Var olduğu günden bu yana toplumun sesi, rengi ve özgürlüğü olan tiyatronun perdesinin hiç kapanmamasını, sanata ve sanatçıya hakkettiği değerin verilmesini temenni ederek, tüm tiyatro sanatçılarının 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor ve sahne hayatlarında başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet