Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO’da Aile Şirketlerinde Kurumsallaşmanın Önemi Anlatıldı

İTSO, DOĞAKA, Altınbaş Üniversitesi ve HATİAB işbirliğiyle düzenlenen ‘‘Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’’ konulu panel yoğun ilgi gördü.

İTSO’da Aile Şirketlerinde Kurumsallaşmanın Önemi Anlatıldı

Ekonomi   A+a-

 Aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemine dikkat çekilen panelin açılış konuşmasını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptı.
Ülkemizdeki işletmelerin büyük bir bölümünü aile şirketlerinin oluşturduğuna dikkat çeken İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Aile şirketlerinin varlıklarını devam ettirebilmeleri ise, kurumsallaşmalarıyla doğru orantılıdır. Aile şirketlerinde gözlenen en büyük sorun, aile üyelerinin şirkete değil de şirketin aile üyelerine hizmet etmeye başlaması olarak ifade edilmektedir Bu durumda şirketin, ailesel yönetim anlayışından, profesyonel yönetim anlayışa geçmesi büyük önem arz etmektedir. Zannediyorum, bugünkü panelimizde aile şirketlerinin kurumsallaşma sürecinde yapılması gerekenlere ilişkin detaylı bilgiler bizlerle paylaşılacaktır. Ben aktaracakları çok değerli bilgilerden dolayı konuşmacılarımıza şimdiden teşekkür ediyor, sizlere tekrar hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Panelde DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, AYDAM Müdürü Fatoş Altınbaş Sarıgül ve HATİAB Başkanı İbrahim Güder, Kurumsallaşmanın öneminden bahsettiler. Panelin ikinci bölümünde ise Küresel ve Bölgesel Gelişmelerin ekonomi ve siyaset üzerindeki etkileri ele alınırken, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Çağrı Erhan ve Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Prof.Dr.Kerem Alkin sine vizyon destekli olarak bilgiler verdiler. Panelde ayrıca Altınbaş Üniversitesi mütevelli Heyet Başkan vekili Mehmet Tahir Özsoy. Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve yaşanan sorunlara dikkat çekti. Panelde, Altınbaş Üniversitesi Öğretim üyesi Psikoloji uzmanı Doç.Dr.Aylin Koçkar ise Aile şirketlerinde kuşaklararası iletişim konularına vurgu yaptı. Panelde ayrıca Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmail Kayar, Aile Anayasası hakkında bilgiler verirken, Altınbaş Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ali Argun Karacabey ise, ‘Nasıl Kurumsallaştık’ konularına dikkat çekti. Panel sonunda ise İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter ve İTSO Yönetim kurulu üyesi M.Ali Bulut, panele katılan konuşmacılara günü anısına kahve fincan takımından oluşan plaket takdim ettiler.
İTSO, DOĞAKA, Altınbaş Üniversitesi ve HATİAB işbirliğiyle düzenlenen ‘‘Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’’ konulu panele İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu, M.Ali Bulut, HATİAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Altınbaş Üniversitesi heyeti İTSO üyeleri ve davetliler katıldılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar