Skip Navigation Links

İGEV 29 Mezunuyla bir kez daha gururlandı..

İskenderun Güney Eğitim Vakfı, geleneksel mezunlar gecesinde mezun olan bursiyerlerini, eğitim gönüllüleriyle bir araya getirdi.

Dünya   A+a-

İskenderun Güney Eğitim Vakfı, geleneksel mezunlar gecesinde mezun olan bursiyerlerini, eğitim gönüllüleriyle bir araya getirdi. Yüzlerce eğitim gönüllüsünün göğsünü kabartan mezunların oluşturduğu tabloda sevinç, mutluluk ve gurur vardı.
Atatürkçü, Laik ve Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı bir nesil mücadelesi veren İskenderun Güney Eğitim Vakfı, değişik bölümlerden mezun olan 29 öğrencisiyle muhteşem bir gecede bir araya geldi.
İGEV dostu bir eğitim gönüllüsü olan işadamı Abid Yeşilkaya yurtdışında olduğudan plaketini eşi Elide Yeşilkaya aldı.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Mithat barutçu yaptığı konuşmada, “Ülkemizi ulu önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmanın yolu kesinlikle eğitimden geçmektedir. Yeni yapılan ÖSS sonuçları eğitim düzeninin içler acısı bir göstergesi olmuştur. Otuz bin lise mezunu sıfır çekmiş iki bine yakın lise birincisi hiçbir yeri kazanamamıştır. Fen sorularının cevaplanma oranı ise % 13’tür.Sadece bu sonuç bile durumumuzun ne kadar vahim ve ne kadar çok çalışmamız gerektiğini göstermektedir.
Bu nedenle Atatürk’ün emaneti cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıkmak zorundayız.
Siz eğitim gönüllülerimizden aldığı güçle “Aydın bir nesil, aydınlık bir gelecek” anlayışını ilke edinmiş İGEV Atatürkçü aydın gençliğin yetişmesine her zaman katkı yapmaya devam edecektir.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı Atatürk’ün ilke ve devrimlerini ilelebet korumayı amaç edinmiş, siz eğitim gönüllülerimizin katkısı ve katılımıyla yüzlerce öğrenciye burs vermiştir. İşte bu öğrencilerimizden 29’u bu yıl mezun olmuştur. Bu gurur tablosu sizin eseriniz. Bununla ne kadar övünsek azdır.
Öğrencilerimizi İGEV ailesinden bursiyer öğrenci olarak uğurlarken bundan sonraki yaşamlarında bu ailenin ayrılmaz bir ferdi olacaklarını ümit ediyoruz. İyi bir yurtaş olarak vatana hizmeti her şeyin üstünde tutacakları konusunda güvenimiz tamdır” dedi.
Gecede bursiyerler adına bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü mezunu Selvihan Delhiş, “Vakfımız 1997 yılında kurulmuş olup, bu süreç içerisinde eğitime vermiş olduğu büyük önemle biz gençlere ışık olmuştur.
vakfımızın değerli yöneticileri bu hizmete başlarken, mustafa kemal atatürk’ ün şu sözünü kendilerine rehber edindikleri aşikardır.
“ eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı
ve yüksek bir toplum halinde yaşatır.
veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder”
Biz İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın gençleri de yöneticilerimizin görüşlerinden aldığımız bilinçle hareket ederek toplumumuza yararlı fertler olmaya çalışmaktayız. igev terbiyesinin bizlere kazandırdığı özgüven ve azimle önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yolunda onurlu yürüyüşün birer temsilcisi olacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyoruz” şeklinde bursiyerlerin duygularını aktardı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet