Skip Navigation Links

Dörtyol Akşam Sanat Okulundan Bir İlk

Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulundan Bir İlk Hasta Bakımı Ve Yaşlı Refakatçi Kursu Açıldı

Dünya   A+a-

Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulundan Bir İlk Hasta Bakımı Ve Yaşlı Refakatçi Kursu Açıldı
 
Dörtyol Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bir ilke imza atarak “Hasta bakımı ve yaşlı refakatçi kursu” açtı.
İş Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen kurs 1 Nisan 2011 tarihinde 25 kursiyerle başladı. 4 ay süren teorik eğitimin ardından 25 Temmuz tarihinden itibaren kursiyerler Dörtyol Devlet Hastanesi bünyesinde uygulamalı eğitim almaya başladılar.
Kursla ilgili olarak bir açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Küçük; “Dörtyol Kaymakamlığının önderliğinde ve bizlere yol göstermesiyle 26 ayrı branşta açtığımız kurslardan biri olan ‘Hasta bakımı ve yaşlı refakatçiliği kursumuz’ 1 Nisan tarihinde teorik eğitimine başladı. Dört ay süren teorik eğitimin ardından kursiyerlerimiz 15 gün sürecek olan pratik eğitimlerine Dörtyol Devlet Hastanemizde, Başhekimimiz Sayın Ahmet Necip Çifteler’in katkılarıyla başlamış bulunmaktalar. 12 Ağustos’ta sone erecek olan kursumuzu Hatay İş Kur İl Müdürlüğüyle müşterek olarak gerçekleştirdik. 25 kursiyerimiz teorik eğitimini Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde, pratik eğitimini de 12 Ağustos’a kadar Dörtyol Devlet Hastanemizde gerçekleştirecekler. Bu kurs sonunda kursiyerlerimiz hasta bakımını ve yaşlı refakatçiliğini profesyonel anlamda gerçekleştirip bir kazanç elde edebilecekler.” Dedi.
 
Kursiyerlerden Hülya Tok ise yaptığı açıklamada kurstan memnun kaldığını belirterek; “Bu kurs sayesinde çok kıymetli bilgiler edindim. Bunların en başında hasta ve yaşlılarla iletişim, onların bakımı, temizliklerinin sağlanması, tansiyon, ateş, şeker ölçümü gibi konularda bilgiler edindim. İlaçların kullanımı hakkında bilgiler aldım. Pansuman ve bandaj değişiminin nasıl yapıldığını öğrendim. Ayrıca yaşlıların ve hastaların beslenmesi konusunda bizlere bilgiler verildi. Kurstan çok memnunum, bir meslek sahibi olduğum için de seviniyorum” dedi.
Dörtyol Devlet hastanesi Başhekimi Ahmet Necip Çifteler’de yaptığı açıklamada; “Dörtyol’da ilk defa açılan bir kurs. Özellikle engelli ve kendi öz bakımını yapamayacak durumda olanlara karşı bir farkındalık yaratmak adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yetişkin insan gücünün bulunmadığını da hesaplarsak iyi düşünülmüş bir kurs. Bizde hastane olarak Halk eğitim merkezimize destek olmak amacıyla kursiyerlerimizin pratik eğitimlerine katkı sunmak istedik. Kursiyerlerimize başarılar diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 



hasta refakatçi kursu 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet