Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cem Karpuz CHP’den İstifa Etti !

CHP’nin Yıldızı Cem Karpuz’u da İsyan Ettirdiler!!!

Cem Karpuz CHP’den İstifa Etti !

Gündem   A+a-

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, tüzük kurultayı sonrası kabullenmediği birçok duruma yönelik sosyal medyadan yaptığı eleştirileri sonrası bazı kesimlerin hedefi haline gelmişti.
Demokrasi, cesaret ve adalet söylemleriyle son dönemlerde öne çıkmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, eleştirileri nedeniyle CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz’u hedef tahtası haline getirdi.
Cem Karpuz yaptığı yazılı açıklamada, CHP’den vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini belirten bir yazılı açıklama ile gençlik kolları başkanlığı, kurultay delegeliği ve üyelikten istifasını açıklarken, istifa nedenlerini kaleme aldığı mektupta, uzun süredir CHP’de devam eden hatalar zincirini de yansıttı.
CHP’deki tüm görevleri ve üyelikten istifasını açıklayan Cem Karpuz’un açıklaması şöyle;
Siyaset, ilkeler ve inançlar üzerinde yükseldiğinde dönüşümler yaratır. Kendimi bildim bileli parçası olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde, partimizin ve ülkemizin Kurucusu Atatürk’ün idealleri çerçevesinde siyaset yapmayı benimsedim. Yola çıktığı günden bu yana tüm halkı kuşatan ve meşruiyetini topluma dayandıran Atatürk idealizmi ile yapılacak ve eylemsellik ilkesine yaslanacak siyasetin başarılı olabileceğine inanan genç bir partili oldum. Bu inancımı koruyorum ve korumaya devam edeceğim.
Ülkeyi esir alan otoriter ve baskıcı anlayışın hepimizi kuşatmış olmasından ve bu anlayışın normalleştirilmeye çalışılmasından üzüntü duyuyorum. Oysa ki bizi aydınlığa taşıyacak tek güç, demokrasiyi toplumun en küçük yapı taşlarından başlayarak ülkeye yaymaktır. Tıpkı Atatürk gibi örgütlenerek, örgütün sesine kulak vererek toplumu kucaklama zorunluluğuna inanıyorum. Zira örgütlerinde demokrasi olmayan toplumların, yönetimlerinde de demokrasi var olamaz. Mevcut sistemin yanlışlarına sessiz kalmak; günü kurtarmak uğruna gelecekten feragat etmektir.
Bu gerekçelerle CHP Tüzük Kurultayı’nda yanlış olduğuna inandığım uygulamaları eleştirdim. Üzülerek görüyorum ki ülkeyi hapseden dayatmacı politika; bazı partililerimizi de etkisi altına almıştır. O yüzdendir ki eleştirilerim; çerçevesi dışına çıkarılarak, parti içi siyasi hesaplara malzeme yapılmak istenmiştir. Hiç şüphesiz ki koltuk, makam hırsı ya da kişisel ikbal beklentileri ile hareket etseydim; Tüzük Kurultayı için methiyeler düzerdim. Lakin ben zor olanı seçerek, yanlış bulduğum uygulamaları biraz da gençliğimin verdiği heyecan ve ani refleksle ortaya koydum. Büyük düşünür Nietzsche’nin de dediği gibi eylem ve vicdan genelde uyuşmazlar!
Hiç şüphesiz ki Olağan Kurultay ile liderliğini tazeleyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında Cumhuriyet Halk Partisi neferi olarak savaşmaya devam edeceğim. Elbette bunu yaparken; partinin büyümesi ve AKP esaretine giren Türkiye’nin aydınlık yarınlara ulaşması için ortaya koyduğum eleştirilerin yanlış mecralara çekilmesine de izin vermeyeceğim.
Bu nedenle eleştirilerim üzerinden CHP’ye ve partili yoldaşlarıma yönelik yakışıksız suçlamaları bertaraf etmek üzere CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan, CHP Kurultay delegeliğimden ve üyeliğimden istifa etmiş bulunuyorum. Bu bir veda değil, partiyi daha güzel yarınlara taşınmak için alınmış kısa süreli bir ayrılıktır. Görevlerime yönelik istifa kararım, asla Cumhuriyet Halk Partisi’nden vazgeçiş değildir. Partimizi iktidara taşımak ve daha örgütlü bir mücadele inancı için atılmış yurtsever bir adımdır. Bazen inandığınız değerler için bedel ödemeniz gerekir, ben ülkem ve partim adına bu bedeli ödemeye hazırım.
Güçlü CHP, güçlü bir örgütlenme ve iç bütünleşme ile başlar. CHP, lider partisi değil kadro partisidir. Katılımcı ve sivil toplumcu demokrasi için toplumsal ayrıcalıkların azaltılması, gücün paylaştırılması gerekir. Aksi halde ne evde ne de ülke yönetiminde demokrasi, hayalden öte bir anlam ifade etmeyecektir.
Saygılarımla…
Cem KARPUZ
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar