Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Teknokent’in Ayak Sesleri Duyulmaya Başladı

İSTE’nin İlk Ön Kuluçka Merkezi “KUVÖZ” açıldı!

Teknokent’in Ayak Sesleri Duyulmaya Başladı

Eğitim   A+a-

 İSTE Öğrenci Toplulukları; fikirlerini, tasarladıkları projeleri ve geliştirdikleri ürünleri Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan buluşmada tanıttı. Uzun ama verimli geçen programdan hemen sonra İSTE Ön Kuluçka Merkezi’nin KUVÖZ ismi verilen ilk ofisinin açılışı törenle yapıldı. 
 
Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri kapsamında İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Rektör Yardımcısı ve Danışmanları, Öğretim Üyesi ve Elemanları, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TARGET Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem TEKİN, GAÜN TARGET-TTO uzmanları, Bahçeşehir Koleji Kurucu, Müdür ve Öğrencileri, İSTE Öğrenci Toplulukları üyeleri ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte; İSTE-Elektromobil Proje Takımı, İSTE-İnsansız Hava Aracı (İHA) Proje Takımı, İSTE Teknoloji Topluluğu, Sıfır Enerjili Akıllı Bina Proje Takımı, İSTE Robotik Topluluğu, İSTE Bilimsel Araştırmalar Topluluğu, İSTE Havacılık Topluluğu ve İSTE Mekatronik Topluluğu kendilerini, fikirlerini, tasarımlarını, projelerini, ürünlerini ve gelecekte yapmayı planladıklarını anlattı. 
 
Etkinliğin açılışında; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Teknoversite’nin en önemli unsurlarından birisi girişimcilik eko-sistemini desteklemesidir. Biz bir İnovasyon Fabrikası kuruyoruz. Bugün yapılacak olan bu sunumlar, Ön Kuluçka Merkezimiz KUVÖZ’ün açılışı, Üniversitemiz ve İskenderun için bence önemli bir adımdır. Belki mekân olarak küçük bir yer gibi gözükebilir, ama girişimciliğe giden yol buralardan, ön kuluçkalardan ve kuluçkalardan geçiyor. Belki küçük bir adım olabilir, ama her şey küçük bir kıvılcımla, küçük bir adımla başlar. Yeter ki İSTE’yin, yeter ki inanın! Ama iyi fikirler her zaman kazanır. İyi bir projenin veya fikrin reddedildiği ve başarısız olduğu görülmemiştir. Er ya da geç başarı kendiliğinden gelir. İyiler her zaman kazanır. Sadece biraz sabır gerekir. Bu Ar-Ge’de de böyledir. Ar-Ge sabrı dediğimiz bir şey var. Ar-Ge’de sabırlı olan kazanır. Bir projenin hayata geçmesini sağlayan üç şey vardır: kreatif düşünce (fikir), inovasyon ve girişimcilik. Artık bizim öğretim elemanlarımızın birçoğu girişimci oldular, şirketler kurdular, proje yapıyorlar. Şimdi aynı girişimciliği öğrencilerimizden de bekliyoruz. İşte, bu ön kuluçkaları, iyi fikirleri olan, iyi projeleri olan öğrencilerimize tahsis ediyoruz. İçerisinde her şey var. 24 saat burada çalışabilirler. Fikirlerini tasarlayıp, projelendirmelerine yardımcı olacağız. Öğretim elamanlarımız mentörlük hizmeti verecekler. Ön kuluçkada başarılı olanlar, kuluçkaya geçecekler. Orada başarılı olanlar da teknoparklarda şirketler kurabilecekler. Ülkemizin, askerimizin, halkımızın bizden beklentileri var; bizler ancak elektrikli araç yaparak, İHA’lar yaparak, savunma sanayisine katkıda bulunarak bu beklentileri karşılayabiliriz” şeklinde konuştu.
 
Sunumların ardından İSTE-İnovasyon Fabrikası’ndaki İSTE Ön Kuluçka Merkezi KUVÖZ Ofisi’nin (İSTE-KUVÖZ: Fikirleri Koruma ve Geliştirme Ofisi) açılışı yapıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, burada yaptığı konuşmada; “Ön Kuluçka Merkezi’mizin, ilk ofisi; KUVÖZ’ün öğrencilerimize, girişimcilik ekosistemimize, Teknoversite’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İSTE’diğiniz kadar Ön Kuluçka açabileceğiz inşallah. Yeter ki, sizler iş fikri ve proje üretin. Bugün ilk ofisimizi öğrencilerimiz Alican KAZMACI ve Onur BAYRAKTAR’a tahsis ediyoruz. Hedefleri, 3 boyutlu tarayıcı ve yazıcıların bir arada çalışmasını sağlayacak, bir nev’i 3 boyutlu fotokopi makinası geliştirmek. Müthiş bir proje fikri... Katı modelleme programını bilmeyen insanların da kolaylıkla kullanabileceği ürüne yönelik inovatif bir iş fikri ortaya koydular. İki ayrı cihazın fonksiyonlarını entegre edecekler, daha işlevsel kolay kullanımlı tek bir cihaz üretecekler.  Biz de çalışmalarına destek olmak için onlara bir konteyner ofis tahsis ederek, onlara gece-gündüz 24 saat çalışabilecekleri bir ortamı sağlıyoruz. İlk ofis bu öğrencilerimize nasip oldu. Devamı inşallah gelecektir. Bu konuda bütün girişimci adayı öğrencilerimize ‘açık çek’ veriyoruz” dedi. 
 
Konuşmanın ardından KUVÖZ’ün açılış kurdelesi Rektör Prof. Dr. Türkay DERELİ, akademisyenler, misafirler ve öğrenciler tarafından hep birlikte kesildi. Ön kuluçka tahsisi yapılan girişimci öğrencilere, ekipman alımlarında kullanılmak üzere ‘can suyu bütçesi’ de verildi. İSTE’nin sağlamış oluğu imkânlardan dolayı memnuniyetlerini bildiren öğrenciler, daha çok çalışacaklarını ve geliştirecekleri projelerle, İSTE’nin ve İskenderun’un sesini ve başarılarını Türkiye’de daha çok duyuracaklarını ifade ettiler. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş