Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sözleşmeli öğretmene yeni yılın ilk müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı, kontenjan belirleme yetkisini milli eğitim müdürlüklerine verdi. Kontenjanlar kadrolu ve sözleşmeliler için ayrı ayrı belirlen

Dünya   A+a-

 

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin atanacağı okulların belirlenmesi amacıyla kontenjanların bakanlığa bildirilmesini istedi. Bakanlık, söz konusu isteğin yer aldığı genelge ile sözleşmeli öğretmenler için özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme şansı tanımış oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Orman, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede; yarıyıl tatilinde özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin atanacağı eğitim kurumlarının belirlenmesi amacıyla ILSÎS Kontenjan Modülü'nün aktif hâle getirildiğini açıkladı.

YETKİ İL MÜDÜRLÜKLERİNDE

Kontenjan belirleme yetkisinin sadece il milli eğitim müdürlüklerine verildiğini kaydeden Orman, “Genel Müdürlüğümüz bundan böyle il milli eğitim müdürlüklerinden alınacak ön talep kontenjan belirlenmesi yöntemini uygulayacaktır. Bu nedenle, özür durumları nedeniyle il dışından gelecekler ile il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin tercihlerinde alınacak olan eğitim kurumları ile bu kurumların kontenjanları il milli eğitim müdürlüklerince serbestçe belirlenebilecektir” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş