Skip Navigation Links

Atalar İlköğretim Okulunda Sivil Savunma Eğitimi

Hatay Afet Acil Durum Müdürlüğü personeli Cuma günü İskenderun Özel Atalar Koleji'nde depremle ilgili bir eğitim gerçekleştirdi.

Dünya   A+a-

Atalar İlköğretim Okulunda Sivil Savunma Eğitimi
Hatay Afet Acil Durum Müdürlüğü personeli Cuma günü İskenderun Özel Atalar Koleji’nde depremle ilgili bir eğitim gerçekleştirdi.
Atalar Koleji Sivil Savunma Kulübü tarafından organizasyonu yapılan eğitime, Hatay Afet Acil Durum ekibi 5 kişiyle katıldı. Ana sınıfından lise son sınıf öğrencilerine kadar her seviyenin anlayacağı şekilde eğitim yapan görevliler daha sonra öğrencileri dışarı çıkararak açık alanda deprem uygulamasını da gerçekleştirdiler.
Öğrencilere deprem öncesi hazırlık, deprem anında bulunulan yerde yapılması gerekenler ve deprem sonrası nasıl hareket edilmesi gerektiği üç aşamalı ve uygulamalı olarak anlatan arama-kurtarma görevlileri ayrıca daha önce yaşanmış deprem felaketlerinden çıkarılacak dersleri de slaytlarla gösterdiler.


Arama-Kurtarma görevlisi Ümit Aslan KARA, özellikle binaların depreme dayanıklılık kontrollerinin yapılmasını ve hatalı binaların bir an önce önlem alarak depreme hazır hale getirmelerini söyledi. Ayrıca ilimiz dolaysıyla ilçemiz İskenderun’un da deprem fay hatlarının üzerinde olduğu için daha da önemli olduğunu söyledi.
Çocukların sorularını yanıtlayan ekibe en çok gelen soru ise duruşla ilgili sorulardı.
Atalar Koleji Kültür Müdürü Jale DOĞAN okulda yapılan bu eğitimin çok yararlı ve başarılı olduğunu söyleyerek Hatay Afet Acil Durum Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet