Skip Navigation Links

Tarıma Destek Toprağa Bereket

Çalışmalar İhtiyaç Doğrultusunda Devam Edecek

Tarıma Destek Toprağa Bereket

Gündem   A+a-

Kentin bereketli topraklarından elde edilen verimliliği arttırmak için Hatay’ın her ilçesinde çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), tarıma katkı sunarak üreticinin yüzünü güldürüyor.
Şehrin en önemli geçim kaynaklarından olan tarıma sağladığı destekle geçimini topraktan sağlayan vatandaşın yanında olan HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, Maraşboğazı Mahallesi’nde bulunan sulama tesisini yenileyerek modern hale getirdi.
Uzun yıllar önce yapılan beton kanalların büyük kısmının kırılması sonucu oluşan su kayıp ve kaçaklarını önlemek gayesiyle başlatılan yapım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.
Çalışmalar İhtiyaç Doğrultusunda Devam Edecek
Büyükşehir ekipleri, yapılan çalışmalar kapsamında açık kanalların kapalı sisteme alındığını, bununla birlikte bir adet su alım briti, yirmi iki adet sulama, üç adet hat tahliye, on üç adet hat sonu tahliye, üç adet hat kesme vanasının değiştirildiğini ifade etti. 2 bin 549 metre farklı çapta boru döşenerek sulama tesisinin daha verimli hale getirildiğini de ifade eden HBB ekipleri, ekonomisi tarıma dayanan mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
HBB ekiplerinin yoğun çalışmaları ile ilgili düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, topraktan alınan verimi iyileştiren hizmetlerinden ötürü ekipler aracılığıyla HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet