Skip Navigation Links

OYAK Matematik Yarışması Heyecanı Başladı

Oyak Matematik Yarışması 9. Yılında Yarışmanın İl Birinciliği Sınavları 27 Kasımda 15 İlde Aynı Anda Yapılacak, Birinci Olan Okullar 2011 Nisan Ayı

Dünya   A+a-

OYAK 'Liselerarası Matematik Yarışması İl Birinciliği sınavı Hatay’ da 27 Kasım 2010 Cumartesi günü Antakya Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’ nde gerçekleştirilecek.

"11 OYAK iştirakine ve 15 ile yayılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yapacak.

"Hayat Matematiktir" sloganıyla bu yıl 9. kez düzenlenecek olan "OYAK Liselerarası Matematik Yarışması" ile matematiğe ilgi duyan gençlerin teşvik edilmesi, analitik düşünme ve çözümleme pratiğinin kazandırılması, matematik sevgisinin aşılanması, öğrencilere başarı ve kazanma duygusunun yaşatılması amaçlanıyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca değerlendirilecek olan il birinciliği sınavı sonuçları, yarışmanın düzenlendiği illerde ayrı ayrı organize edilen ödül törenlerinde açıklanacak.

 

İl sınavlarının sonuçları aralık ayının son haftasında açıklanacak. Son 8 yılda 2 bin 460 okuldan 9 bin 840 öğrenci bu yarışmalara katıldı.

İl Birinciliği sınavına bu yıl 513 okul ve yaklaşık 2 bin 52 öğrencinin katılması bekleniyor.

Sınavda birinci olan okul, Nisan 2011'de İstanbul'da düzenlenecek final sınavında illerini temsil etme hakkını kazanacak.

Yarışmaya katılan okullara, sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500 ile bin 500 lira arasında nakdi yardım yapılacak.

İl birincisi olan okulun 4 öğrenci, 1 matematik öğretmeni ve okul müdüründen oluşan ekibine birer cumhuriyet altını hediye edilecek.

İstanbul'daki finali kazanan okulun ekibine ise bin lira değerinde birer kese altın verilecek.

Şampiyon okula 15 bin lira değerinde karma laboratuar yaptırılacak, öğrencilerin ailelerine ise bin liralık çek hediye edilecek.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet