Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'un Prestij Projesi Tanıtıldı

Culha,'Arsuz Belediyesi Yeni Hizmet Binası Projesi'tanıtım toplantısında 'Yarım asırlık bir prestij projesi' ifadelerini kullandı.

Arsuz'un Prestij Projesi TanıtıldıWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Arsuz Belediyesi Yeni Hizmet Binası Projesi" tanıtım toplantısında Yeni Hizmet Binası için "Yarım asırlık bir prestij projesi" ifadelerini kullandı.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım CULHA, CHP Arsuz İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen Arsuz Belediyesi Yeni Bina Proje tanıtım toplantısında Boyut Mimarlık Ltd. Şti. Adına Faruk Bozkurt GÜRSOYTRAK proje hakkında bilgi verdi.
 
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlayan program akabinde  istiklal Marşının okunmasıyla devam eden tanıtım programında konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz halkına her alanda hizmet vermeyi hedeflediklerini belirterek, tanıtımı yapılan yeni hizmet binasının sadece bir bina olmadığını,  içerisinde her türlü aktiviteyi de barındıracağını söyledi. Başkan Culha, "Belediye binası yönünden çok dertliyiz. hepinizin bildiği gibi pansiyondan bozma bir belediyede 100 bin hatta yazın 300 bin nüfusa tekabül eden bir nüfusa hizmet vermekteyiz. Personelimizin bu hizmeti verirken çektikleri sıkıntının yanında gelen misafirlerimizin koridorlarda yürüyememesi, hatta ağırlayacağımız alanların olmayışı ciddi sıkıntılar doğurmaktaydı. Daha doğrusu elverişsiz bir yapı içerisinde  bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bizde bunlardan yola çıkarak ilçemize yakışır şekilde kenti 50-60 yıl taşıyacak, yani yarım asırlık bir prestij projesinin düzenlemesi içerisinde olduk.  Ama tabi çok uzun ve meşakkatli bir yol oldu. Uzun bir bekleyişten sonra 100 bin metre karelik bir alanda sadece bir belediye binası değil adeta bir kent planlaması yapmaktayız.  Bu proje üstünde çalışan arkadaşlarımız sosyal kültürel alanı ,ticari merkeziyle hatta denize kadar giden bir yapıyla  bir planlama yaptılar. Bu alan, Akçalı mıntıkasında deniz tarafında anayol üzerinde bir alan. Bahara veya yaza doğru buranın ihalesi yapılır ve prestij projesi olarak baktığımız bu binayı en kısa sürede Arsuz halkımıza kazandırırız." şeklinde konuştu.
 
Projenin tanıtımını yapmak ve tüm detayları anlatmak için kürsüye çıkan Boyut Mimarlık Ltd. Şti. adına Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Bozkurt Gürsoytrak bu projeyle gelecekteki Arsuzun ihtiyaçlarına göre bir bina tasarladıklarını söyledi. Gürsoytrak; " insanlar küçük planlamalar yaptığı zaman geleceği kapsayamıyorlar , bizde geleceği kapsamak amacıyla Arsuzda yapılacak olan belediye binasında; Gençlik merkezi, ailesi işlerini halledene kadar çocukların vakit geçirebilecekleri alanlar yani bir eğlence , etkinlik merkezi oluşturmaya çalıştık. Böylelikle bir belediye binasından çok ileriye dönük bir kent projesi ortaya çıkardık. bu projede sadece kendi alanımızı değil etraftaki diğer alanları da geliştirecek bir proje şeklinde ele aldık. Hatta tarımı destekleyecek, tarımsal ürünlerin satılmasında yardımcı olacak şekilde tasarladık. Arsuz belediyesinin bir iddiası var; "geleceği planlamak". Siz eğer fiziki donanımları sağlayamazsanız o zaman bu yapılan işlerin anlamı olmaz. bizim geleceği planlamaktaki amacımız bu." şeklinde konuşmasını tamamladı. Ardından bina projesi 3D olarak ekranda tanıtıldı.
 
 
Arsuz'un Prestij Projesi Tanıtıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar