Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Devlet Hastanesinde Büyük Skandal !!!

Ameliyat Hastasına Asansörde Taciz İddiası !!!

İskenderun Devlet Hastanesinde Büyük Skandal !!!

Gündem   A+a-

 23 Şubat 2018 tarihinde İskenderun Devlet Hastanesinde acil teşhisiyle ameliyat olan S. B. İsimli bayanın ameliyat çıkışında, asansörde uğradığı cinsel saldırı eylemi iddiası, büyük bir şok etkisi yarattı. 
Özellikle suçlanan personelin, kısa bir süreliğine işten uzaklaştırıldıktan sonra, ceza-i soruşturması devam ederken  işine dönmesi ise, daha büyük bir panik ve korkuya sebep oldu.
Konu ile ilgili şikayette, ameliyattan çıkan S. B. isimli hasta, servisteki odasına yarı baygın bir şekilde sedye ile götürüldüğü esnada, asansörde hasta bakıcı B. T. ile tek kalmış ve o esnada sadece ameliyat örtüsü olan hastaya karşı hasta bakıcı tarafından cinsel saldırı gerçekleştirmiş olduğu, hastanın bu saldırı sebebiyle ağlama krizine girerek odasına gelir gelmez bu durumu yakınlarına bildirmiş olduğu belirtildi. 
Bu durumdan haberdar olan hastane yönetimi, hasta yakınlarına bu durumu kimseye anlatmamaları ve gereğini kendilerinin yapacağını taahhüt etmiş iseler de bununla ilgili işlem başlatılmadığını anlayan hasta S. B. ve yakınları, taburcu olduktan sonra bu olay ile ilgili suç duyurusunda bulunarak, yasal işlem başlatıldı. 
Alınan ifadeler sonrasında Adli Kontrol şartıyla serbest kalan hasta bakıcı B. T.’nin ise kısa bir süre görevinin başına döndüğü öğrenildi. 
Yarı baygın olan ve üstünde sadece ameliyat elbisesi olan bir bayanın,  yanında hiçbir sağlık personeli olmaksızın, asansöre hasta bakıcı ile bindirilmesinin tıp etiği ve hastane kurallarına aykırı olduğuna dikkat çekilirken, hastane yönetiminin ise bu konuda sessiz kalması şaşkınlık yarattı. Özellikle hasta S. B.’ın sadece 3. kattan 2. kata asansörle gelmesinin yaklaşık 3-4 dakikayı bulması, 3. Kattan 2 kata doğrudan inmek yerine önce 5. Kata çıkıp, sonradan 2. Kata inmesi ve bayan hastanın odasına gelir gelmez böyle bir cinsel saldırıdan  yakınlarını haberdar etmesi, iddiaları da güçlendirirken, hastane yönetiminin duyarsızlığı ise hasta ve yakınlarını yaşanan cinsel saldırı olayı kadar üçmüş durumda.
Konu ile ilgili yapılan şikayette, hasta bakıcı hakkında cinsel saldırı suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmış, aynı zamanda hastane yönetimi hakkında da böyle bir olayın yaşanmasına ortam yaratılması ve yine böyle bir olay yaşandıktan sonra gereğinin yapılmaması sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu. Ceza soruşturması süreci devam etmekte iken, bu suçu işlediği iddia edilen şüpheli B. T.’nin yeniden hastanedeki işine dönmesi ise, akıllarda birçok soru işaretini bıraktı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş