Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Son Kalaycıyı 11’inci Kez Soydular

Hatay’ın Arsuz ilçesi ve çevresindeki son kalaycı, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soyuldu.

Son Kalaycıyı 11’inci Kez SoydularWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Bugüne kadar 11 kez iş yerine hırsız giren 63 yaşındaki Orhan Akalın, her kalay mevsimine doğru iş yerinin soyulduğunu söyledi.
Teknolojik yenilikler karşısında ilginin azalmasına rağmen 55 yıldır severek sürdürdüğü mesleğini yaşatmaya çalışan Orhan Akalın, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan iş yerinin 11. kez soyulduğunu söyledi.
 
Son olarak müşterilerinin bırakmış olduğu bakır mutfak eşyalarının ve jeneratörünün çalındığını ve yaklaşık 2 bin TL zararının olduğunu belirten Akalın, her kalay mevsimine doğru iş yerine hırsızların girdiğini kaydetti.
 
Mesleğini son nefesine kadar sürdüreceğini söyleyen kalaycı ustası Akalın, “Azalan talebe rağmen iş yerimi her gün sabah erken saatlerde açarak müşterilerimi bekliyorum. Bugün sabah da iş yerime geldiğimde iş yerimin soyulduğunu gördüm. Hemen polisleri aradım. Geldiler baktılar. Gerekli incelemeleri yaptılar. 11 defadır iş yerim soyuluyor. Arka taraftan kırıp girmişler. Müşterilerimin verdiği eşyalar vardı. Onları, 25 kilo bakırımı ve jeneratörümü almışlar. 2 bin TL zararım var. Zaten talep az. Zor da olsa bu mesleği sürdürmeye çalıyorum. Şimdi müşterilerime ne diyeceğimi bilmiyorum” dedi.
 
Kalaycılık mesleğinin tamamen yok olacağını, bunun üzüntüsünü yaşadığını ve bundan dolayı hiçbir şekilde destek göremediğinden yakınan Orhan Akalın, Arsuz Belediyesi’nden, iş yerinin daha korunaklı bir hale getirilmesi için yardım istedi.
 
Son kalaycının iş yerine gelen emniyet ekipleri de gerekli incelemeleri yaptı. Hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Son Kalaycıyı 11’inci Kez Soydular videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş