Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KKTC Heyetinden Afrin Şehidinin Ailesine Ziyaret

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre:“Bir Mehmetçik şehit olduğunda Kıbrıs’ta onun için ağlıyoruz. Milletimiz için dua ediyoruz”

KKTC Heyetinden Afrin Şehidinin Ailesine ZiyaretWeb
TV

Gündem   A+a-

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet, Afrin’de şehit düşen Ahmet Bayram’ın Hatay'daki ailesini ziyaret etti. KKTC şehitliğinden getirilen toprak, şehit Ahmet Bayram’ın mezarına konulmak üzere babasına verildi. 
KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve Kıbrıslı 5 milletvekili, 40 kişilik heyetle Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı”na destek vermek amacıyla Hatay’a geldi. Töre ve beraberindekiler, bir dizi etkinliğin ardından Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayran’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Atatürk Anıtı'nın önünde basın açıklaması yapan KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz’a KKTC'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın fotoğrafını takdim etti. Töre ve beraberindekiler, Afrin’de şehit düşen Ahmet Bayram’ın ailesini de ziyaret etti. 
Şehit ailesine taziyede bulunan Töre, KKTC bayrağını ve Kıbrıs şehitliğinden getirilen toprağı şehidin babası Mustafa Bayram’a verdi. Ziyarette Afrin şehidi için dualar okundu. 

“Türk ordusu Kıbrıs’ta bedenimizdeki candır, damarlarımızda dolaşan asil kandır” 
“Türk ordusuna olan sevgimizi ifade etmeye geldik” diyen KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Töre, “Türk milletine olan bağlılığımızı ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuzu söylemeye geldik. Türkiyemiz olmadan ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olur ne de bölgede istikrar olur. Dolayısıyla Türkiye’nin güçlü olmasını, Türk ordusunun güçlü olmasını istiyoruz. Bunun için dua ediyoruz. Afrin’e sınır olan bu ilçemiz Kırıkhan’ı da ziyaret etmek istedik. Çünkü Kırıkhan da kahramanlıklarla dolu bir ilçedir ve Türk ordusuyla gurur duyan bir ilçemizdir. Biz de Kıbrıs’tan buraya gelirken Türk ordusuna sonsuz sevgi ve bağlılıklarımızı ifade etmek için geldik. Türk ordusu Kıbrıs’ta bedenimizdeki candır, damarlarımızda dolaşan asil kandır. Türk ordusu olmadan Kıbrıs’ta Kıbrıs Türk halkı yaşayamaz, KKTC yoluna devam edemez” dedi. 

“Bir Mehmetçik şehit olduğunda Kıbrıs’ta onun için ağlıyoruz” 

 
Elinde zeytin dallarıyla basın açıklamasını yapan Töre, “Kıbrıs’tan gelirken buraya zeytin dallarından yapılmış çelenkler getirdik, Şehitler Abidesi'ne koyduk, Hatay Valiliğine koyduk. Zeytin fidanları diktik. Şehitlerimize dualar okuduk. Şuradaki zeytin dalının birisi 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı, birisi de Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nı ifade ediyor. Bir Mehmetçik şehit olduğunda Kıbrıs’ta onun için ağlıyoruz. Milletimiz için dua ediyoruz. Ailesine sabırlar diliyoruz, üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Bugün de 40 kişilik bir grupla buraya geldik” diye konuştu. 
Öte yandan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de Kırıkhan’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u makamında ziyaret eden Aygün, ardından Kırıkhan Devlet Hastanesindeki yaralı askerleri ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KKTC Heyetinden Afrin Şehidinin Ailesine Ziyaret videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş