Skip Navigation Links

Hatay’ın tüm ilçelerinde Vergi ve Prim Borçları Ertelenmeli

Hatay'ın bazı ilçelerinde uygulanan vergi ve prim borçları ertelenmesi imkanının tüm Hatay'ı kapsaması gerekiyor

Hatay’ın tüm ilçelerinde Vergi ve Prim Borçları Ertelenmeli

Gündem   A+a-

Ticaret hukuku, Şirketler Hukuku, Medeni Hukukun tüm alt dalları, Vergi ve İş hukuku davalarında uzman olan Avukat Serhat Tabanca Zeytindalı (AFRİN) harekatı çerçevesinde Hatay'ın bazı ilçelerinde uygulanan vergi ve prim borçları ertelenmesi imkanının tüm Hatay'ı kapsaması gerektiğinin altını çizdi.
Av. Serhat Tabanca yaptığı açıklamada "15 Mart 2011 yılında Suriye’nin Dera kentinde başlayan ve birkaç gün sonra 7. Yılını dolduracak olan Suriye iç savaşında 400.000’den fazla insan yaşamını yitirdi 7 milyona yakın insan evlerini terk etti. Bu savaş sonucu oluşan göç dalgasından ciddi manada etkilenen ülkelerin başında ise Türkiye gelmektedir. Resmi ağızlardan edindiğimiz bilgi doğrultusunda, Bu göç dalgasının Ülkemize maliyeti 30 milyar Doları geçmiştir.
Suriye ‘ de oluşan bu durum karşısında kendisine zemin arayan bir takım terör unsurları, Suriye’ yi mesken tutarak başta biz olmak üzere tüm Dünya’ ya karşı tehdit oluşturmuş, söz konusu otorite boşluğundan faydalanan bu terör unsurları kendi illegal faaliyetlerine, Suriye topraklarını merkez olarak tayin etmişlerdir.
Hal böyle iken 20 Ocak 2018’de, Afrin’ de ki terör unsurlarının bertaraf edilip, Afrin’in Afrinli’lere güvenlik içerisinde teslim edilmesini hedefleyen ve ülkemize karşı tehdit oluşturan unsurların temizlenmesi amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, Ordumuzun ve ait olduğu milletimizin tam ve tereddütsüz mütabakatı ile başlatılmıştır.
Bu savaş hali ve göç dalgasından en çok etkilenen yerlerin başında, Medeniyetler beşiği, güzel memleketimiz Hatay gelmektedir. Planlanamayan göç dalgası, Sınır kapılarının zaruret hasıl olduğu için kapatılması, Söz konusu olağan üstü durum karşısında yabancı ve yerli turist sayılarında ki büyük düşüş, esnafımızı ve tüccarımızı zor duruma düşürmüş, Hatay da ekonomik kriz havası esmesine neden olmuştur.
Esnafımızı ve tüccarımızı rahatlatabilmek adına, Kilis ilinin tamamı için, 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi borçları ve sosyal güvenlik prim borçları 31 Aralık 2018 tarihine kadar ertelenmiştir. Aynı şekilde Hatay ili, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde ikamet eden sigortalılar ve işverenlerin de Ocak ayı içine denk gelen kurum alacaklarının 28 Şubat 2018'e kadar ertelenmesine ve hem vergi hem sigorta primlerinin de 6 ay süreyle tamamının ertelenmesine karar verilmiştir.
Bu kararın şüphesiz bir nebze de olsa Esnafımızın yararına olacağı kesindir fakat, söz konusu bu durumun belirli ilçelerle sınırlı kalması yerine Hatay’ın tüm ilçelerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi şarttır. Zira sınır ilçelerimizde olduğu kadar, diğer ilçelerimizde de söz konusu savaş, operasyon ve göç hali ekonomik manada hissedilmekte, esnafımız ve tüccarımız zor bir dönemden geçmektedir.
Hatay cefakar ama aynı zamanda vefakar bir şehirdir. Her inanca ve millete saygılıdır, kayırımcılıktan hoşlanmaz, ayrımcılığı reddeder. Ülkesine ve milletine bağlıdır. Bugün eğer sınır boylarına gidilirse halen bila-bedel askerlerimize yemek yapan, kurbanlar kesen, dualar eden, kendi canından çok sınırın öte tarafında namerte, küffara karşı mücadele eden ana kuzularının canından endişe eden aziz Hataylı’ları görebilirsiniz. Tüm bunlara karşı temennimiz odur ki; söz konusu bu düzenlemenin yeniden gözden geçirilerek tüm Hatay’ımızı; İskenderun’umuzu, Payas’ ımızı, Dörtyol’umuzu, Defne’mizi, Erzin’imizi, Antakya’ mızı, Belen’ imizi, Samandağ’ ımızı, Arsuz’ umuzu kapsayacak şekilde, zor duruma bulunan esnafımızı rahatlatacak biçimde yeniden yapılmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet