Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Modern Arıcılık Konusunda Seminer Verildi

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun katılımıyla üyelerine yönelik olarak modern arıcılık teknikleri konusunda bir seminer tertipledi.

Modern Arıcılık Konusunda Seminer Verildi

Dörtyol   A+a-

 Hatay Arıcılar Birliği önceki gün Dörtyol Kaymakamlığı konferans salonunda Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun katılımıyla üyelerine yönelik olarak modern arıcılık teknikleri konusunda bir seminer tertipledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici, Hatay’ın tüm ilçelerinden sağlanan katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuya gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkür etti.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da yaptığı konuşmada Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonuna değinerek; “Büyük Türk Milleti yüzyıllardır olduğu gibi bu coğrafyada bütün bölücü yıkıcı faaliyetlere karşı savaşıyor. Afrin; Musul gibi, Kerkük gibi Misakı Milli sınırları içindeki bir toprağımız. Bu gün fiili olarak Suriye toprakları içinde olsa da bin yıllık kardeşliğimizi korumak kollamak adına şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz orada barışı ve huzuru sağlamak adına mücadelesini sürdürmekte.” Dedi
Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu özgeçmişinin okunmasının ardından verdiği seminerde ise dünyada arıcılıktaki modern uygulamaların sonuçlarını, bal üreticiliğinin içinde bulunduğu durumu ve istatistiki bilgileri üreticilerle paylaştı.
Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu kimdir? 
 
1950 Yılında Tarsus’ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Tarsus’ta tamamladı. E.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden 1967-1972 döneminde mezun oldu. Fethiye, Adana ve Ardahan’da Tarım Bakanlığı’na bağlı arıcılık ile ilgili kuruluşlarda Teknik eleman ve Yönetici olarak görevler aldıktan sonra 1977 yılında Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne Asistan olarak atandı. 
1981 Yılında Arı yetiştiriciliği ve ıslahı üzerine Doktorasını tamamladı. 1983 Yılında T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesinde Yard. Doç. olarak görev aldı. 1987 Yılında Doçent 1993 yılında da Profesör oldu.
1982 Yılında İngiltere’de 6 ay ve 1985–86 yıllarında başta İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bir yıl süre ile bilimsel araştırma ve incelemelerde bulundu. 1985 Yılında TÜBİTAK Teşvik ödülü aldı.
T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesinde göreve devam etmekte iken 2000 yılında emekli olan Prof.Dr. M. Doğaroğlu halen “Doğa Arıcılık Tic. Ltd. Şti.” adlı kendi firmasnda faaliyetlerine devam etmekle beraber 2005-2007 yıllarında TÜBİTAK tarafından desteklenen bir AR-GE projesi kapsamında Ülke düzeyinde konferans, kurs ve saha uygulama çalışmaları yürütmüştür. 
Akademik yaşamı boyunca çeşitli konularda birçok bilimsel yayınına ek olarak son yıllarda Ülke arıcılığının gelişmesine ışık tutacak ileri düzeyde arıcılık bilgilerini içeren “Modern Arıcılık Teknikleri” isimli bir kitabı hazırlayarak arıcıların ilgisine sunmuştur. Ayrıca arıcılığın bütün konularında her kesime hitap edecek şekilde görselliğe de önem verilerek hazırlanmış “Çiçekten Sofraya Balın Öyküsü” isimli kitabı Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık tarafından yayımlanmıştır. 
Halen birçok Ulusal ve Uluslararası kongre ve konferanslara katılan veya düzenleme çalışmalarında yer alan, “Arıcının Sesi” isimli derginin editörlüğünü yürüten Prof.Dr.M.Doğaroğlu evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce biliyor
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar