Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATMEK Kursiyerlerine Başkan Savaş'tan Tam Not!

Aşçı yardımcılığı kursiyerleri hünerlerini sergiledi.

HATMEK Kursiyerlerine Başkan Savaş'tan Tam Not!Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay halkının kişisel ve mesleki gelişimini ön plana çıkarmak ve ilerletmek amacıyla nitelikli çalışmalara imza atan Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(HATMEK)’te Aşçı Yardımcılığı Kursu’na gelen kursiyerler hünerlerini sergiledi.
YÖRESEL LEZZETLER SOFRADA YERİNİ ALDI
Her yaş grubuna birçok dalda kurs imkânı sunan HATMEK, kursiyerlerine verdiği birbirinden nitelikli kurslar ile onların boş vakitlerini değerlendirmelerinin yanı sıra meslek sahibi olmalarına olanak sağlıyor. Uzman eğitmenler önderliğinde 7 aydır devam eden 21 kişilik aşçı yardımcılığı kursuna katılan kursiyerlerin, kursta öğrenmiş oldukları keşir dolması, mortedella, kınnep kebabı, firikli pilav, tirşik çorbası, toyga çorbası, helva hattuş ve kerebiç tatlısı görsel zevki yüksek sunumlar ile sofrada yerini aldı.
Ücretsiz verilen meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerin, Hatay’ın yöresel tatlarından oluşan birbirinden lezzetli yemekleri, başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere HATMEK kursiyerleri tarafından büyük beğeni topladı.
“BU NADİDE ŞEHRİN DAMAK ZEVKİNE HERKESİN ORTAK OLMASINI İSTİYORUZ”
Tattığı yemeklerin oldukça lezzetli ve sunumlarının da bir o kadar başarılı olduğunun altını çizen Başkan Savaş, “Bu kurslardaki amacımız dünya gastronomi şehri olan Hatay’ın yöresel lezzetlerini hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen misafirlerimiz ile paylaşmak. Bunun için de Hatay’da aşçılarımızın yetişmesini istiyoruz ve bunu HATMEK kurslarımızla yapıyoruz. Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun karşısında aslanlı ev diye tabir ettiğimiz çok güzel bir konağımız var. Hatay’a gelen misafirlerimizin Hatay yemeklerini tadabilmesi için aşçılık kurslarımıza bu konakta devam edeceğiz. Dünya’da gastronomi unvanına sahip 26 şehirden birisiyiz. Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projemiz ile birçok yerli ve yabancı turistimizi eşsiz lezzetlerimizi tadabilmeleri için Hatay’da misafir edeceğiz. Savaş’ın gölgesinde barış için mücadele eden ve gelecek için umut dağıtan bir şehiriz. Hatay adına güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz. Hatay güvenli ve huzurlu bir şehir. Bu nadide şehrin damak zevkine herkesin ortak olmasını istiyoruz ve tüm dostlarımızı Hatay’a bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
 
 
 
 
 
HATMEK Kursiyerlerine Başkan Savaş'tan Tam Not! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş