Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eller Mehmetçik İçin Duaya Açıldı

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, Mehmetçik ve bu vatan toprakları için şehit olan Mehmetçikler için Yasin-i Şerif okuttu, dua etti.

Eller Mehmetçik İçin Duaya Açıldı

Gündem   A+a-

 Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, Afrin’deki ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçik ve bu vatan toprakları için şehit olan Mehmetçikler için Yasin-i Şerif okuttu, dua etti. 
Yasin-i Şerif'ten önce bir konuşma yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt şunları söyledi :
"Bu güzel kara parçasını bize vatan yapma noktasında onurlandıran, gururlandıran, bin yıllık tarihi boyunca farklı zaman dilimlerinde verdiğimiz binlerce, yüzbinlerce ve milyonlarca şehitleri ve gazileri, Afrin operasyonunda şehit düşenleri anma ve gazilerimize acil şifalar temenni etme noktasında bir araya geldik. 
Ülkemizin geldiği bu son noktada Mehmetçiğimiz, dış güçlerin desteğiyle bizi güneyden kuşatmak isteyen hainlerin meydana getirdiği çeteler güruhunu ortadan kaldırmak için gerek El Bab'da, gerekse Afrin'de operasyonlara girişmiştir. Biz halk olarak askerimizin her daim arkasındayız. Bizim bütün varlığımız, askerimizin varlığıdır. Çünkü bizim varlığımız, onların varlığına bağlıdır. Her zaman bu bilinçte olduğumuz için asker bir millet olmuşuzdur. Asker bir millet olmanın verdiği sorumluluk bize bir şeyler yapma ihtiyacı doğurmuştur. Bu bağlamda hem şu anda silah altında düşman karşı canhıraş bir mücadeleye girişmiş olan kahraman askerlerimize dua yollayalım, hem de arkalarında dimdik durduğumuzu kendilerine hissettirelim diye böyle bir etkinlik düzenledik. 
Sarı Zeybekler Derneğinin organize ettiği "Mehmetçikler için Yasin-î Şerif Okunması" etkinliğimize katılarak bizleri onore eden İskenderun Deniz Us Komutanı Dz. Kur. Alb. Aykar Tekin'e, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'e, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş'a, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan ve yönetim kuruluna, İskenderun Güney Eğitim Vakfi (IGEV) Başkanı Şefik Uyar'a ve yönetim kuruluna, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Fevzi Mercan'a, Gürsel Camii Müezzini Erdal Hocaya, Genç Sarı Zeybekler'e ve değerli Hatay halkına teşekkür ederiz..."
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar