Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun, Laboratuvarla Cazibe Merkezi Olacak ..

Gümrüklerden Fetöcüler Temizlendi !!!

İskenderun, Laboratuvarla Cazibe Merkezi Olacak .. Web
TV

Gündem   A+a-

 Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, Sarıseki eski Belediye Binasının bölge müdürlüğüne tahsisine ve laboratuar kurulmasına destek veren AK Parti ve MHP meclis üyeleri ile gümrük müşavirlerinin katıldığı kahvaltıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ PDY üyesi olduğu tespit edilen Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bünyesindeki personelle ilgili tüm yasal işlemleri ivedilikle yaparak önemli bir temizlik operasyonunu tamamladıklarını belirten Ali Aygün, bölge müdürlüğü bünyesinde hala varsa onu da MİT ve Emniyet’in ortaya çıkarması gerektiğini söyledi.
Atakaş ve Tosyalı’nın limanlarıyla birlikte bölgede önemli bir ticaret hacminin olduğunu hatırlatan Aygün, 5  milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarına sözlerine ekledi. 
Aygün konuşmasında, laboratuar kurulması için tüm girişimleri yaptıklarına dikkat çekerken, binanın yapımı için de bir çok kişi ve kturuluşun katkı vereceğini de belirtirken, laboratuar hizmetleri için Mersin’i tercih eden ihracatçının İskenderun’u tercih etmesini sağlamaya yönelik tüm adımları atmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü sınır kapısında Suriye’de bulunan terör örgütü PYD/YPG ye götürülmek istenen askeri kamuflaj ve ayakkabı ele geçirildiğini belirten  Ali Aygun, kamuflaj ve diğer malzelemelere el koyarak bakanlığa yazısını yazdıklarını söyledi.
Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, Siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, gümrük müşavirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile müdürlük binasında bir araya geldi.
Gümrük binasının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Ali Aygün, Dünya Gümrük Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada Limanlardaki çalışmalar, yatırımlar ve laboratuvar kurulması çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Aygün, göreve geldiği 2016 yılından itibaren ticarette gözle görülen bir artış sağlandığına dikkat çekerek,” Bölgedeki paydaşlarımızla, işadamlarımızla sık sık bir araya geldik. Her zaman kapımız açık.2017 yılı içerisinde Mersin’den bu tarafa ciddi anlamda ticaret akışı oldu. 2016 ya nazaran 2017 yılı içerisinde 5 milyar dolar dış ticaret hacmi artmış bulunmaktadır. Yeni limanlarımız açılıyor Atakaş limanımız açılmak üzere. Tosyalı Holding’in yaptığı liman var. İSDEMİR limanı genişletme çalışmaları sürüyor. Dolayısıyla bütün bunlar Hatay, Osmaniye Ceyhan bölgesini kapsayan alanda dış ticaret hacminin hızla arttığını gösteriyor ve sevindirici bir durum” dedi.
Cilvegözü’nde teröristlerin bölgeden uzaklaştırılmasıyla beraber ticari yasaklar önemli ölçüde azaltılmış durumda. Milli güvenlik tedbirleri çerçevesinde tabiki malların gidişine kısıtlamalar koyuyoruz. Tam bir teyakkuz ve alarm halindeyiz. En son Cilvegözü’nde YPG üniformaları yakaladık. El koyduk ve bakanlığa yazısını yazdık” şeklinde konuştu.
200 KAMUFLAJLAR TEROR ORGUTU MİLİTANLARINA
Cilvegözü sınır kapısında yakalanan 202 kamufulaj ve 20 ayakkabının Suriye tarafında YPG terör örgütü militanları ve SDG tarafından kullanılan kamuflaj olduğu. Muhtelif giyim eşyası olarak beyan edildiği Transit yük olduğu öğrenildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun, Laboratuvarla Cazibe Merkezi Olacak ..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş