Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Biyometrik Veri Alma Cihazları Yenilenmelidir..

Nüfus Müdürlüklerindeki Biyometrik Veri Alma cihazları sağlıklı çalışmıyor

Biyometrik Veri Alma Cihazları Yenilenmelidir..

İskenderun   A+a-

 Gazeteci Doğan Süslü
“Biyometrik Veri Alma cihazları, Nüfus Genel Müdürlüğü tarafından yenilenmelidir”
Gerek Türkiye genelindeki gerekse de İskenderun Nüfus Müdürlüğü’ndeki nüfus cüzdanı yenileme işlemlerinde kullanılan Biyometrik Veri Alma Cihazlarının (Elektronik Parmak izi Alma Cihazlarının) yeterince sağlıklı çalışmadığı iddia edildi. Sözkonusu cihaz mağduru vatandaşların gün ve iş kaybına uğradıkları, ilk müracaatlarından sonra ikinci bir kez aynı işlem için günler sonra nüfus müdürlüklerine telefon yoluyla çağrıldıkları kaydedildi. Biyometrik Veri Alma Cihazının mağdurlarından biri olan Gazeteci Doğan Süslü konuyla ilgili olarak yaşadıklarını şöyle aktardı “Öncelikle belirtmek isterim ki İskenderun Nüfus Müdürlüğü’nün bir müdire, iki şef ile birlikte yaklaşık 30 çalışanı büyük bir özveri ile vatandaşlara hizmet etmekteler. Ben 25 Ocak 2018 tarihinde yeni nüfus cüzdanı için İskenderun Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Biyometrik Veri Alma Cihazı, her iki elimimin parmak izlerini alamadı. Sadece avuç içi taramam yapıldı. Bir tutanakla durum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. İlk başvurumdan 19 gün sonra yani 13 Şubat 2018 tarihinde telefonla İskenderun Nüfus Müdürlüğü’ne çağrıldım. Yeniden bu kez bir başka cihazda parmak izi alma işlemim yapılmasına karşın yine cihaz, her iki elimin parmak izlerini okuyamadı. Mevcut durum tekrardan tutanakla genel müdürlüğe bildirildi. Ben kendi adıma 19 gün kaybettim. Daha kaç kez parmak izi için çağrılacağımı bilmiyorum.
Araştırmam neticesi benim durumunda her yaş grubundan vatandaşın olduğunu öğrendim. Sadece İskenderun Nüfus Müdürlüğü’nde 100’ü aşkın, 120’ye yakın vatandaş telefon yoluyla ikinci bir kez parmak izi için çağrıldığını biliyorum. Türkiye genelinde bu sayı belki on binleri bulur hatta geçebilir. Anladığım kadarıyla nüfus müdürlüklerinde kullanımda olan sözkonusu cihazlar çok sağlıklı çalışmıyor. Sağlıklı çalışmayan cihazlar yakın zamanda hem nüfus müdürlerinde hem de Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’nde iş yığılmalarına neden olabilir 65 yaş üstü vatandaşların ikinci bir kez ya da tekrar nüfus müdürlüklerine gelmeleri bana göre yorgunluktur, yaşlı ve hastalar için külfet ve eziyettir. Ayrıca Nüfus Müdürlüklerine çalışan her bir memur içinde ısrarla parmak izi alma çabası bu kez memurlar için yorgunluk, yoğunluk ve hijyen açısından sakıncalı bir durumdur. Nüfus memurları parmak izi alabilmek adına, vatandaşlara ellerine sürmeleri için krem ve losyon sunumu yapmak durumunda kalıyorlar. 30 Mayıs 2017 tarihinde İskenderun Emniyet Müdürlüğü’ne Ehliyet Değiştirme başvurum olmuştu. Orada sorunsuz olarak her iki elimin parmak izleri alınmış ve kısa sürede yeni ehliyetime kavuşmuştum. Öyle sanıyorum ki İçişleri Bakanlığı'na bağlı iki ayrı kurum, farklı farklı parmak izi alma cihazı kullanıyor. İskenderun, Hatay ve Türkiye genelindeki vatandaşlar daha fazla mağduriyet yaşamadan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü anılan cihazları acilen yenilemelidir. Buradan İskenderun Kaymakamı Sayın Recep Soytürk’e ve Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’ya seslenmek istiyorum. Lütfen ilçe ve il mülki amirlerimiz konuyu ivedilikle İçişleri Bakanlığı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’ne iletsinler. Resmi yazışmalar elbet olsun ancak öncellikle sözlü olarak mevcut mağduriyetler ve gün kayıpları İçicileri Bakanlığı’na hemen aktarılsın” diye konuştu.
Kiosk Cihazları ’da çalışmıyor
Gazeteci Doğan Süslü sözlerinin devamında ise “Birer ATM cihazını andıran ve sadece nüfus müdürlüklerinde bulunan Kiosk Cihazları da arızalı. Kiosk, Nüfus Cüzdanlarının yerine dağıtılan T.C.Kimlik Kartları ile hayatımıza giren yeni bir uygulama. Bu cihazlar üzerinden Kimlik Kartlarımızın şifresini aktif hale getirecek ve gerektiği durumlarda değiştirebileceğiz. Ancak İskenderun Nüfus Müdürlüğü’ndeki Kiosk Cihazları’da ‘Arızalı’ yani çalışmıyor. Öyle sanıyorum ki ülkemiz genelinde diğer bazı nüfus müdürlerinde de bazı Kiosk Cihazları çalışmıyor. Nüfus Genel Müdürlüğü Kiosk cihazları içinde bir durum tespiti yapmalı ve anılan cihazlar çalışır hale getirilmelidir” diye konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar