Skip Navigation Links

Dünya Çapında Bir Projeye İmza Atmak İstiyorum !

Projeleri, hayata bakışı, standartlar ve hayallerin ötesinde çizgileriyle onlarca mega projeye hayat veren İçmimar Çağrı Aytaş hedef koydu:

Dünya Çapında Bir Projeye İmza Atmak İstiyorum !

Ekonomi   A+a-

 Hatay’da mega projelerin çizimlerini, 3 boyutlu görsellerini, maketlerini yapan İçmimar Çağrı Aytaş, mesleğinin özelliklerini ve zorluklarını anlattı. 
Mega projelerin kamuoyuna sunulduğu 3 boyutlu görsellerle hayalleri zorlayan boyutlarda sunan İçmimarların dünyasını, projeleri hazırlama süreçleri ve İçmimarlık mesleğinin niteliklerini aktarırken heyecanını yansıtan İçmimar Çağrı Aytaş, her yeni projede yenilikler ve hayal gücünü zorlayan tasarımlar üretmek zorunda olduklarını söyledi. 
Her yeni projenin yeni bir tasarım ve yeni bir heyecan anlamına geldiğini belirten Çağrı Aytaş, projelerin bölgenin kültürel ve mimari dokusuna uygunluğundan, coğrafi şartlar ile insanların yaşam biçimlerine kadar bir çok ayrıntıyı da barındırdığını ifade ederken, insanların yaşam biçimlerini, alışkanlıklarını değiştirmek, onlara yeni bir yaşam biçimi, standardı kazandırmanın heyecan verici olduğuna vurgu yapıyor. 

İç mimarlığın zorlukları nelerdir ?

 
İç mimarların mesleklerinin zorluklarından ilki planlı bir görevi yetiştirme telaşında olmalarıdır. İç mimarları bu konuda zorlu bir süreç bekler. Çünkü projenin planlanması ve düzenli olarak yürütülmesi onların görevlerinden biridir. Bu projenin zamanında teslim edilmesi de yine iç mimarları zorlayacak şeyler arasında sayılır. Bu durumda mutlaka iç mimarların, işi planlayarak ortaya çıkaran ve bunu zamana uygun olarak yapan kimselerden olmaları gerekmektedir.
.  
 İç mimarlık mesleği yetenek gerektiren işlerden biri olarak sayılır. Bu kişiler sürekli olarak yeni bir şeyler tasarlamak zorundadırlar. Durumun böyle olması ise iç mimarların sürekli olarak aktif bir düşünme gücünün olma zorunluluğunu ortaya çıkarır. Yani diğer insanlardan farklı olarak sürekli olarak üretmek ve bir yapıyı ortaya çıkarmak zorundadırlar. Bu ise iç mimarlık melseğinin zorluğundan biri olarak söylenir.

İşinizin cazip yönleri nelerdir ?

Her yeni proje yeni bir tasarım yeni bir tasarım heyecanı demektir. Yeni insanlar ve yeni yaşam alanları... Tanıyacağınız yeni hayatlar, yeni yaşam tarzları, yeni iş alanları, yeni mekansal sorgular... “Şimdi en iyi ne tasarlayabilirim?” sorgusu, sürekli yenilenme...
Kendi döngüsünde, kendi kendini yenileyen yeni projelerin, yeni süreçlerin içinde olmak  işimi her gün daha fazla sevmeme işime aşık olmama ve iş aşkını sürekli yaşamama sebep oluyor ve farklı çözümler üretmemiz gereken yeni bir proje alanı yaratmış oluyorsunuz. Dinamik bir iş, zaman kavramı işin hacmine ve mekan kavramları gelen işin amacına göre değişim gösteriyor. Her projemde yeni bir mekandayım ve yeni çözümler üretiyorum. Projenin hikayesini oluştururken malzeme kombinasyonları, renk uyumları, odak vurgusu zıtlıkları geliştiriyorum. 7/24 kesintisiz beyin başladığı projeye tasarım üretiyor, uykuda bile rüyalarınız aktif çalışıyor, iç Mimarlık böyle bir şey 

Müşterilerin talepleri nelerdir ?

 
Müşterinin talepleri beklentileriyle ilişik oluyor. Beklentilerini belirleyen ise ihtiyaçları, zevkleri, yaşayış biçimi, sosyal statüsü, eğitim durumu, sosyal yaşantısı, inançları ve dünya görüşü… Müşterilerin talepleri en başta iyi anlaşılmış olmak. Beklentilerine ve ihtiyaçlarına uygun çözümlerin sunulması. Taahhüt edilen işin taahhüt edildiği şekli ile eksiksiz yapılması ve zamanında teslim edilmesi. 
 

Çağrı Aytaş’ın Gelecekteki Hedefi Nedir ?

10 yıl içinde “mutlaka yapmalıyım” dediğim bir çok proje var. Uluslararası platformda sıra dışı bir projeye imza atmak istiyorum. Adımı, markamı uluslar arası bir çok projede altın harflerle yazdırarak, Türkiye’nin marka isimleri arasında yer almak istiyorum. 

İç Mimarlık hayaliniz miydi?

Çocukluğumdan beri hayalim  iç mimar olmaktı.
İç Mimarlık bir hayat duruşu, yaşam biçimi. Ben bunu çok istedim ve hayatımı mimarlık üzerine kurdum. Mimarlığı da hayatınıza göre yaşamanız gerekiyor sonuçta...

Gençlere tavsiyeleriniz var mı?

 
Başarıya ulaşmak için tek yol, ilk adımı atmaktır. Gerisi zaten gelecektir.
 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Her yeni iş sonrası kazandığım tecrübe ve kendime kattığım yenilikler ile birlikte doğru adımlarla ilerlediğime inanıyorum. İlerleyen zamanlarda da aynı tutku ve aynı özveriyle çalışarak yeni projelere imza atmayı umuyorum.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet