Skip Navigation Links

MKÜ'de Gergin Bekleyiş

İskenderun MKÜ'de öğrenciler oturma eyleminde.

Dünya   A+a-

MKÜ’de gergin bekleyiş

İskenderun MKÜ Turizm Yüksek Okul öğrencileri ile Polis arasında yaşanan gerginlik büyümeden son buldu. Yaşanan kısa bir arbedenin ardından basın açıklaması yapan
Öğrenci Derneği üyesi Sedat Akbaş “Son zamanlarda M. Kemal Üniversitesinde öğrencilere yönelik baskılar hızlı bir şekilde sürmektedir. En son örneği öğrencilerden Reha Sarı, Hikmet Hatip, Enes Gül Okul yönetimi tarafından haksız bir uygulamaya maruz kalmıştır. Arkadaşlarımızdan Reha Sarı hiçbir gerekçe gösterilmeden okuldan atılmış, Hikmet Hatip, Enes Gül yine ciddi hiçbir neden olmadan 1 er yıl okuldan uzaklaştırılmışlardır” dedi.


Okul yönetimi istemedi.
Polis ile öğrenci karşı karşıya geldi.

MKÜ Turizm ve İşletme Fakülte'sinde  basın açıklaması ve oturma eylemi olaylı başladı. Öğrenci ile Polis arasında yaşanan gerginlik büyümeden son buldu. Yaşanan kısa bir arbedenin ardından basın açıklaması yapan Öğrenci Derneği üyesi Sedat Akbaş “Reha Sarı hiçbir gerekçe gösterilmeden okuldan atılmış, Hikmet Hatip, Enes Gül yine ciddi hiçbir neden olmadan 1 er yıl okuldan uzaklaştırılmışlardır. Arkadaşlarımızın okul idaresince okuldan çıkarılmaları hukuk ihlalidir onun ötesinde insan haklarına aykırıdır. Biz Öğrenci Derneği olarak yasal öğretim hakkımızın elimizden alınmasını asla kabul etmeyiz meşru eğitim sorunumuzu sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Bu konuda başta adalet bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların yasal ve hukuksal olmayan tek yanlı baskıcı anlayışı bizi bilime olan inancımızdan hiçbir şekilde uzaklaştıramaz. İnsanlığın ayın sırrını çözdüğü sınırların ortadan kalkıp, barış dünyasının oluştuğu bir çağda siyasi ya da politik kimliğimizden dolayı öğrenci arkadaşlarımızın yasal eğitim haklarının ellerinden alınmasını hiçbir ş ikilde kabul etmeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesi gerekir, siyasi kimliğimizden ya da Kürt kimlikli olmamızdan dolayı baskı altına alınmamız çağ dışı bir görüştür. Bir toplumun gelişmesi bilimsel eğitimden geçer. Dünyanın uygarlaştığı bir çağda hala kişinin kendi kimliği hedeflenerek öğretim hakkına son verilmesi veya engellenmeye çalışılması her şeyden önce uygarlaşmaya ve toplumsal gelişime aykırıdır. Demokratik hukuk devletinde kişinin vatandaşlık yurttaş olma hakkı devletin teminatı altındadır. Bu bağlamda arkadaşlarımızın okuldan atılması ve uzaklaştırılmaları hukuka aykırıdır. Bu yanlış kararın yeniden gözden geçirilerek düzeltilmesini bekliyoruz” diyerek okul yönetiminin almış olduğu kararları değiştirene kadar oturma eylemi yapacaklarını belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet