Skip Navigation Links

Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulu Avrupa' ya Açılıyor!

Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulunun Çok Ortaklı Comenius programına ait başvurusu kabul edildi.

Dünya   A+a-

Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulu Avrupa’ ya Açılıyor!
 
 
Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulunun Çok Ortaklı Comenius programına ait başvurusu kabul edildi. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Baş-kanlığının (Ulusal Ajans) resmi web sitesinde yayınlanan duyurusunda, 2011-1-ES1-COM06-34642 proje numarası ile Little Master Pieces (Küçük Başyapıtlar) öğrenme projesi kabul gördü Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Ulusal Ajans) resmi web sitesinde yayınlanan duyurusunda, 2011-1-TR1-COM06-16196 proje numarasıyla 1552 proje müracaatı arasından seçilen 395 projeden biri ve Dörtyol’dan başvurusu kabul edilen tek okulun Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim Okulu olduğu ilan edildi.
Konusu, geçmişten geleceğe Avrupa’da resim sanatını, sanatçılarını keşfetme ve böylelikle sanatsal ifade yoluyla diğer kültürleri ve ülkeleri tanıma olan projeyle ilgili bilgi veren okul müdürü Mehmet Doruk şunları söyledi; “Yeşilköy 19 Aralık İlköğretim; eğitim ve öğretimde belli bir yere gelmiştir. Bunu daha ile-rilere nasıl taşıyabiliriz düşüncesiyle dünyadaki gelişmeleri ve özelliklede AB Çok Ortaklı Comenius programlarını uzun süredir takip ediyorduk. Kaymakamız Sayın H. Hasan ÖZYİĞİT ve Yeşilköy Belediye başkanımız Fatma Görgen SELİMOĞLU‘nun destekleriyle başvurumuzu yaptık. Projenin başvurusu sırasında tüm aşamalarda bize yardımcı olan Gazi İlk Öğretim Okulu İngilizce öğretmeni M. Murat ÇINKI’ya teşekkür ediyorum. Genellikle ülkemizden katılımlar diğer ülkelerin yapmış oldukları projelere ortak olma şeklinde oluyor. Fakat Master Pieces (Küçük Başyapıtlar) Projesinin sahibi yani proje üreten ve kendine ortaklar bulan, bu şekilde projesi kabul edilen bir okuluz.
 
Buda bizi ayrıca sevindirmektedir. Projemiz 2 yıl devam edecek bir projedir. Projemize ortak olan ve iki yıl boyunca ziyaret edilecek ülkeler; İngiltere, İspanya, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Slovenya‘dan oluşmaktadır. Projenin ilk ziyareti Eylül ayındaki ilk Comenius toplantımızda; ortak ülkelerle bir yol haritası çıkarılacak ve daha sonrada plan doğrultusunda diğer ülkelere ziyaretler yapılacak. Ben umuyorum ki bu proje okulumuza, okulumuz öğrencilerine, Yeşilköy’e ve Hatay’a çok farklı şeyler katacaktır’’ dedi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet