Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Katliam Mağdurları Mihraç Ural'ın Teslim Edilmesini İstiyor

11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği,52 kişinin şehit olduğu Reyhanlı katliamının baş sanığı Mihraç Ural'ın Türkiye'ye teslim edilmesini istedi

Katliam Mağdurları Mihraç Ural'ın Teslim Edilmesini İstiyorWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, Reyhanlı katliamının emrini veren Mihraç Ural'ın Rusya tarafından Türkiye'ye teslim edilmesini istedi. 
Başkan Tuna, 11 Mayıs 2013'teki Reyhanlı katliamında hayatını kaybeden sivillerin aileleriyle birlikte dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, “Bu derneğin öncelikli olarak amacı bu katliamla ilgili suçluların cezalarını çekmeleri ve mağdur aileleri bu acıyla birbirlerine kenetlenip aralarında kardeşlik ve dayanışma oluşmasını sağlamaktır” diye konuştu.
Rusya'nın Soçi kentindeki Suriye Zirvesi'nde ortaya çıkan Reyhanlı katliamının baş sanığı Mihraç Ural'ın cezalandırılmasını isteyen Başkan Tuna, “Reyhanlı patlamasının sanıkları önce Adana ardından Hatay ve en son Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne dosyası gönderilerek cezalandırılmak üzere yargılanmaktadırlar. Tek isteğimiz 52 kişinin öldüğü, 221 kişinin yaralandığı bu hain saldırıda suçluların cezalarını çekmesidir. Rusya'da bulunan o hain terör örgütü mensubunun televizyonlarda görünmesinin Allah'tan bize bir mükafat olarak sunduğunu düşünüyorum. Hükümetimizden istediğimiz derhal gerekli çalışmaların yapılarak kırmızı bültenle aranan bu hainin Rusya'dan ülkemize teslim edilmesini sağlamasıdır” ifadelerini kullandı.
Başkan Ahmet Tuna, sözlerine şöyle devam etti:
“Unutulmamalıdır ki bize verilecek en büyük mükafat suçluların cezalarını çekmeleridir. Bizler terör mağduru aileler olarak Kilis'te, Reyhanlı'da ve ülkemizin dört bir yanında mağdur olan ailelerin birbirlerine yardım ve destek olmalarını madden bulunmasalar bile manevi olarak dayanışmalarını ve terör örgütünün amaçladığı eylemlerin amacına ulaşmadığını göstermek adına kardeşlerimizin ve bağlarımızın gelişmesini ve güçlenmesini istiyoruz.”
Tuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini ve sivil şehitlerin yakınlarına tanınan devlet kadrosu hakkı nedeniyle duydukları memnuniyeti sözlerine ekledi.
Reyhanlı katliamında kızı Ayten Çalım'ı kaybeden Edibe Çalım ise (67) Afrin'deki PKK/YPG-PYD saldırılarının kendilerini yıprattığını belirterek, teröre karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk askerinin arkasında durduklarına vurgu yaptı.
 
 
Katliam Mağdurları Mihraç Ural'ın Teslim Edilmesini İstiyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar