Skip Navigation Links

Atalar İlköğretim Bilimsel Projede Yine Atakta

MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile 6 yıldır yapılan 'BU BENİM ESERİM' adlı proje yarışmasında her yılki yarışmada bir çok projesi ile yarı finale kalan Ata

Dünya   A+a-

MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile 6 yıldır yapılan “BU BENİM ESERİM” adlı proje yarışmasında her yılki yarışmada bir çok projesi ile yarı finale kalan Atalar İlköğretim Okulu öğrencileri, bu yıl da Adana yarı finalleri 1.elemesine 13 proje ile gidip, 5 projesi 2. Elemeye kaldı.
Bilindiği gibi 2008-2009 öğretim yılındaki yarışmada Atalar İlköğretim Okulunun Türkiye birinciliği ödülü bulunuyor.

6 aylık çalışmaları sonucunda çocukların onca emekle hazırladıkları 63 projeden Hatay elemelerinde 13 projesi Adana yarı final 1. Elemelerine katılmaya hak kazanırken, yapılan açıklamada şöyle denildi: “ Bu projelerin 12’si Fen Bilimleri, 1’i Matematik dalında. Adana’da 2.elemeye kalan 5 projenin ise tamamı Fen Bilimleri projesidir.
Atalar Koleji kültür müdürü Jale DOĞAN basına şunları iletti; “Biz okul olarak yıllardır bu faaliyetler içerisindeyiz. Ve yine diyoruz ki Ata’mızın istediği gibi çocuklarımızı kahvehanelerde değil laboratuarlarda yetiştiriyoruz. Bilimsel projeleri okulumuz çok ciddiye alıyor. Türkiye çapında 1nci geldiğimizin dışındaki projeler bize göre gönlümüzün birincisidir. Çünkü öğrencilerimiz o kadar ciddiyetle hazırlanıyorlar ki onların heyecanı ve emekleri bile bizim için çok değerlidir. Ayrıca sadece bilimsel projeler değil, her yıl bizim gelenek haline getirdiğimiz bir yazarı konuk etme projemizde bugün gerçekleşiyor. Araştırmacı yazar Yunus Bekir YURDAKUL 8 Mart Salı günü okulumuzda olacak. Dört ayrı seansta Türkçenin doğru kullanılması ve dil yanlışları konusunda öğrenci ve öğretmenlerimize seminer yapacaktır.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet