Skip Navigation Links

İGEV'den muhteşem konferans..

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) tarafından organize edilen 'bilince dayalı eğitim' konulu konferans, 'dünya eğitim elçisi' olarak bilinen Prof. D

Dünya   A+a-

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) tarafından organize edilen ‘bilince dayalı eğitim’ konulu konferans, ‘dünya eğitim elçisi’ olarak bilinen Prof. Dr. Ashley Deans tarafından gerçekleştirildi. Önceki gün akşam saat 18.30’da İGEV binasının konferans salonunda yapılan ve ilginin yoğun olduğu gözlemlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Deans, son 50 yıl içerisinde tüm dünyada 5 milyondan fazla insanın, rahatça oturup, gözlerinin kapalı, sabah ve aksam 15–20 dakika uygulanan, basit ve doğal bir zihinsel işlemi olan Maharishi'nin Transandantal Meditasyon tekniğini öğrendiğini vurguladı.
Transandantal Meditasyon'un öğrenilmesinin kolay ve uygulanmasının ise çabasız olduğunun altını çizen Deans sözlerine şöyle devam etti; “İnsanlarda zekâ 18 yaşından sonra bir artış gösteriyor. Sonra ileriki zamanlarda zekâda bir duraklama meydana geliyor. Eğitimdeki tek ihtiyacımız zekâmızı arttırmak ve bunu korumak. Doğmuş olan her çocuk bir deha olarak doğar. Mevcut eğitim sistemimiz bunu pek geliştirmiyor. Çok başarılı değilseniz sizin yönünüzü değiştirmek için uğraşılmıyor. Oysa en iyi öğretim sistemi vasat öğrenciyi ele alıp onu yetiştirmektir” Fazla bilginin öğrenciyi sıktığını dile getiren Ashley Deans, “Maharishi'nin Transandantal Meditasyon tekniğinin uygulanması sırasında kişinin zihin faaliyeti durulmakta ve kendine özgü sakin bir uyanıklık durumu olan Transandantal Bilinç denetimlenmektedir. Bu bilinç hali insan bilincinin en sade şekli olup zihnin tüm yaratıcı potansiyelini içermektedir. Önde gelen kuantum fizikçileri Transandantal Bilinci, evrenin düzen içindeki evrimini yöneten tüm doğa yasalarının yuvası olarak isimlendirilebilecek Doğal Yasa’nın birleşik alanı ile özdeşleştirmişlerdir. Zihin duruldukça beden, birikmiş streslerin atıldığı tüm sinir sisteminin yeniden canlandığı özel bir derin dinlenme durumu kazanmaktadır. Sonuçta, zihin ve beden geliştikçe, kişi, hayatta artan basari ve doyumun zevkine varmaktadır” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet