Skip Navigation Links

Bilim ve Sanat İGEV’de Yarıştı!

İGEV, Yarıyıl tatilinde bulunan öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine yönelik etkinliklere bir yenisini ekledi.

Bilim ve Sanat İGEV’de Yarıştı!

Eğitim   A+a-

 Eğitim konusunda gençlere kucak açan, Üniversiteli gençlere burs imkânı sağlayan İskenderun Güney Eğitim Vakfı  (İGEV), Yarıyıl tatilinde bulunan öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine yönelik etkinliklere bir yenisini ekledi.
 
İGEV Vakıf merkezinde, çok amaçlı salonda bir araya gelen gençler, verimli ve çekişmeli geçen bir münazara etkinliğine imza attılar. İGEV bünyesindeki bursiyer gençlerden oluşan 4’er kişilik iki grup gerçekleştirdikleri münazara etkinliğinde “Uygarlığın gelişmesindeki etken Bilim midir? Yoksa Sanat mıdır?” konusunu tartıştılar.  
 
Kıyasıya tatlı bir rekabet ortamında geçen münazarada Hasret Akdeniz, Berkan Yorulmaz, Kemal Gassaloğlu ve Eşvak Korkmaz’dan oluşan grup “ Sanat” tezini savunurken, Hikmet Semir Çoban, Elida Yangın, Zülal Seren ve Safiye Çelik’den oluşan diğer grup da  “Bilim” tezini savundu.
 
Jüri üyeliklerini Gazeteci, Radyo/TV programcısı Semir Yazıcı, Eğitimci Turgay Çelikezen, ile Eğitimci Süheyl Yüksek’in yaptığı münazara sonunda “Uygarlığın gelişmesindeki etken Bilim’dir” tezini savunan öğrenciler kazandı.
 
Oldukça çekişmeli ve iddialı geçen münazara, İGEV çok amaçlı salonunda, İGEV yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra öğrenciler ve veliler ile birlikte kalabalık izleyici huzurunda gerçekleşti.
 
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan İGEV dönem başkan vekili Fevzi Sevinçli,  konuklara hoş geldiniz diyerek yarışmacı öğrencilere başarılar diledi. Fevzi Sevinçli; “ Bu tür sosyal etkinliklerle düşünen, üreten, aydın gençlik yetiştirmeyi hedefleyen İGEV olarak öğrencilerimizin bireysel ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Çekişmeli geçen tartışma etkinliğinin ardından öğrenciler birbirlerini centilmence tebrik ettiler. İGEV yöneticileri öğrencilere ve davetlilere münazara bitiminde tatlı ikramında bulundular. Öğrencilerin sunduğu mini müzik dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet