Skip Navigation Links

Gastronomi Şehri Hatay Bu Ünvanı Fazlasıyla Hakediyor..

2018 EMITT 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı, İstanbul’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Gastronomi Şehri Hatay Bu Ünvanı Fazlasıyla Hakediyor..

Gündem   A+a-

 Dünyanın en büyük turizm fuarından biri olan 2018 EMITT 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı, İstanbul’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt 27 Ocak Cumartesi günü, Hatay’ın tarihini ve kültürünü tanıtmak üzere hazırlanan EXPO 2021 ve gastronomi temalı yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan HBB standını ziyaret etti.

YAYMAN: GASTRONOMİ SEHRİ HATAY BU UNVANI FAZLASIYLA HAKEDİYOR

Yayman, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Hatay’ın barış ikliminin, kültürel zenginliklerinin ve damak çatlatan lezzetlerinin tanıtılması hususundaki hassasiyetine uygun olarak hazırlanan Hatay standını büyük beğeniyle gezdi. UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağında gastronomi şehri ilan edilen Hatay'ın bu unvanı fazlasıyla hakettiğinin altını çizen Yayman, tarihi eski Antakya Evleri'ne de duyduğu beğeniyi dile getirdi.

BAKAN YARDIMCISI YAYMAN HATAY'IN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNE HAYRAN KALDI

HBB’nin standında fotoğraflar çektiren Yayman, dünyadaki birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay'ın tarihi dokusuna ve yemek çeşitliliğine hayran kaldığını ifade ederek, yerli ve yabancı turistlerin mutlaka Hatay'a giderek kentin kültürel zenginliğini yakından görmeleri gerektiğini belirtti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet