Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HADO'nun 23 Nisan'da Yola Çıkması Planlanıyor

Defne Kent Konseyi HADO’nun tanıtımı için basın mensuplsrıyla biraraya geldi.

HADO'nun 23 Nisan'da Yola Çıkması PlanlanıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ve uluslararası düzeyde önem taşıyan proje ile İskenderun’dan Mersin, Gazimağusa ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergahta deniz otobüsü seferleri başlamak için gün sayıyor. Defne Kent Konseyi temsilcileri, 26 Ocak Cuma günü ‘Deniz Otobüsü HADO’ ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Defne Kent Konseyi evsahipliğinde Defne Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Danışmanı Muhsin Cömert, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Defne Kent Konseyi Genel Sekreteri Gül Taşdelen, kent konseyi yönetim kurulu üyeleri, Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, STK önderleri ve çok sayıda muhtar ve basın mensubu katılım gösterdi.
Bir kentin gelişmişliğini, büyüklüğünü ve gelişebilirliğinin göstergesi ulaşılabilirliği olduğuna dikkat çeken Taşdelen, deniz otobüsü HADO'nun Hatay'ın gelişimine ve vizyonuna büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.
HADO’NUN HATAY’DA FAALİYET GÖSTERMESİ BİZİ OLDUKÇA HEYECANLANDIRDI
Ardından HADO hakkında görüşlerini bildiren Kimyon, EXPO 2021 ve gastronomi ödüllerinin ardından gerçekleştirilmesi planlanan deniz otobüsü (HADO) projesi ile Hatay’ın çok sayıda yerli ve yabancı turisti misafir edeceğinin altını çizdi.
“HADO’NUN 23 NİSAN’DA YOLA ÇIKMASI PLANLANIYOR”​ 
Cömert, “Hatay bir dünya kenti olamayı hakediyor. Uzun süredir üzerinde çalışmış olduğumuz projeyi başlatmayı heyecanla bekliyoruz. Ulaştırma Bakanlığına Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü ile deniz otobüsü projesi hususunda olumlu görüşmeler gerçekleştirdik ve HATULAŞ şirketi ile 10 yıl süreyle çalıştırılması ve işletme bedeli olarak KDV dahil olmak üzere aylık hasılatının %0,5’inin Büyükşehir Belediyesine ödenmesi konusu meclis üyeleri tarafından oylanarak Ulaşım Komisyona havale edildi. 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan meclisten bu projenin oylanarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ulusal egemenliğimizin kazanılmasının yıldönümü olan 23 Nisan’da İskenderun- Mersin Marina’ya ilk seferimizi düzenlemeyi istiyoruz” açıklamalarında bulundu.
CÖMERT: YURT DIŞINDAN GETİRTİLECEK OLAN 45 KNOT GEMİLER TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK”
Kıbrıs’ta 36 bin Hataylının yaşadığı ve Hatay- Mersin arasında kara yolu ile günde 16 bin 500 kişinin seyahat ettiği hususları göz önünde bulundurulduğunda projenin ne denli önemli olduğunun altını çizen Cömert, “Proje kapsamında uluslararası sularda yol alacak gemilerin niteliği netleştirildi. Yurt dışından getirtilecek, 45 knot hızlı gemiler Türkiye’de bir ilk olacak. Bu gemilerle, bir seferde 330 kişinin ulaşımı sağlanabilecek. Gemide restoran hizmetleri ve kargo hizmetleri de yer alacak” dedi.
Konuşmaların sonunda ‘HADO’nun tanıtım videosu katılımcılarla birlikte izlendi.
 
 
 
 
HADO'nun 23 Nisan'da Yola Çıkması Planlanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş