Skip Navigation Links

Reyhanlı'ya 'Nobel Barış Ödülü' önerisi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, PKK/PYD-YPG roketlerinin hedefi olan Reyhanlı'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Reyhanlı'ya 'Nobel Barış Ödülü' önerisiWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, PKK/YPG-PYD saldırılarının hedefi olan Reyhanlı'nın, ev sahipliği yaptığı çok sayıda Suriyeli göçmen nedeniyle Nobel Barış Ödülü alması gerektiğine dikkat çekerek, "Buralarda haritaları değiştirmek isteyenler bir kez daha Reyhanlı'da oluşan birlik, beraberlik duygusunu görsünler. Onların yapmak istedikleri planlar tersine döndü ve Reyhanlı bir ve beraber olarak ordumuzun, devletimizin, hükümetimizin yanında" dedi.
Afrin'deki PKK/PYD-YPG mevzilerinden Reyhanlı'ya ateşlenen ve 1 kişinin ölümüne, 47 kişinin de yaralanmasına neden olan roket ve havan saldırıları nedeniyle beraberinde AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ile birlikte ilçeye gelen Bakan Yardımcısı Yayman, ilk olarak Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Daha sonra Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'nu makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Yayman, teröre karşı dayanışma mesajı verdi.
Hüseyin Yayman, zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğuna vurgu yaparak, "Reyhanlı ensar şehri. Çok sayıda Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapan bir şehir. Burada maalesef emperyalist güçlerin bir terör koridoru oluşturma çabalarına karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti birlik ve beraber olarak bu mücadeleyi yürütüyor. Türkiye'yi hafife alanlar, Türkiye'nin gücünü test etmek isteyenler gerçekten Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha görecekler. Türkleri önemsemeden, dikkate almadan Türkiye Cumhuriyeti devletini gözardı ederek dünyanın geleceğini yazmazlar. Orta Doğu'nun haritalarını ve kaderini değiştiremezler" diye konuştu.

 



"Türk Silahlı Kuvvetleri bu terör çapulcularını ortadan kaldıracak
Reyhanlı'nın 2013'te de büyük acılar yaşadığını hatırlatan Yayman, "Biz Reyhanlı'nın bombalarla, saldırılarla gündeme gelmesini istemiyoruz. Reyhanlı aslında Nobel Barış Ödülü alabilecek bir şehir çünkü burada çok sayıda Suriyeli göçmen var. Onlara kucağını açan bir şehir. Kaymakamımız, belediye başkanımız birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma gösteriyor. Reyhanlı'nın, milletimizin yanındayız. Bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri bu terör çapulcularını ortadan kaldıracak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ne kadar güçlü bir ordu olduğunu, düzeni getiren, adaleti sağlayan, beklenen ordu olduğunu zaten Suriye'deki halklar da görüyor. Bosna'da, Afrika'da, Afganistan'da gördüler, Suriye'de de görecekler" şeklinde konuştu.
"Bu operasyon hayırlı uğurlu olsun" diyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Milletimizle beraber biz de Türk Silahlı Kuvvetlerinin, hükümetin ve cumhurbaşkanımızın yanındayız. Buralarda haritaları değiştirmek isteyenler bir kez daha Reyhanlı'da oluşan birlik, beraberlik duygusunu görsünler. Onların yapmak istedikleri planlar tersine döndü ve Reyhanlı bir ve beraber olarak olarak ordumuzun, devletimizin, hükümetimizin yanında" dedi.

 
Reyhanlı'ya
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet