Skip Navigation Links

'Atatürk'ün mirası parsel parsel satılıyor!!! Buna izin vermeyeceğiz!'

Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz: 'Atatürk'ün mirası parsel parsel satılıyor!!! Buna izin vermeyeceğiz!'

Politika   A+a-

Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz:
“Atatürk’ün mirası parsel/" target="_blank">parsel parsel satılıyor!!! Buna izin vermeyeceğiz!”

Son günlerde adından sıkça bahsedilen Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, çok önemli bir konuya daha dikkat çekerek “Atatürk’ün halka hediyesi olan Atatürk Çiftliğinin Araplar’a satılması planının önünde siper olacaklarını” ifade etti.
Konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Bıkmaz şunları söyledi:
“Türkiye`yi parsel parsel satan AKP hükümeti bunu da yaptı. Çıkardığı kanunlarla 8.3 milyon metrekare toprağımızın yabancıların eline geçmesini sağlayan AKP hükümeti Ankara`daki Gazi Orman Çiftliği`nden sonra gözünü Yalova`daki Atatürk Çiftliği`ne çevirdi.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da arazi satın alarak kurduğu ve 1937 yılına kadar bizzat kendisi işlettikten sonra “Tarım yapılması ve hilesiz meyve yetiştirilmesi” için halka bağışladığı Yalova Atatürk Çiftliği’nin AKP tarafından alınan özelleştirme kararı Danıştay tarafından iptal edildi.
Hükümet, çiftliği önce toptan tasfiye etmek istemiş, bu kararı Danıştay’dan dönünce de çiftliğin 2.8 milyon metrekarelik arazisinin satılması hedeflenmişti.”
“Dün bu ülkeyi tankla, topla, tüfekle alamayanlar,
şimdi parayla alıyorlar..”
Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, AKP hükümetinin özelleştirme girişimlerini ve planlarını şöyle ifade etti:
“Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başında olduğu Yüksek Planlama Kurulu (YPK) sonradan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlanan çiftlik hakkında 14 Mart 2005 tarihinde tasfiye kararı aldı.
Bu dönemde işletme arazilerinin, turistik tesise dönüştürülmesi için Dubai İslam Bankası’na tahsis edileceği ileri sürülmüştü. Tarım-İş Sendikası ve ZMO tarafından açılan dava sonucu karar iptal edildi.
Daha sonra Özelleştirme ısrarından vazgeçmeyen mevcut hükümet Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kanalıyla, 12 Ağustos 2008 tarihinde “işletme TİGEM’de kalacak şekilde, arazilerinin bir yıl içinde özelleştirilmesi” kararı aldı. Ziraat Mühendisleri Odası’nın başvurusu üzerine Danıştay bu kararı da iptal etti.”
“Bizler Cumhuriyet çocuklarıyız. Biz var olduğumuz sürece
AKP ve yandaşları bu emellerine ulaşamayacaklardır.”
Başkan Bıkmaz devamla şöyle konuştu:
“Durum öyle görünüyor ki; AKP Hükümeti Atatürk’ün ülkemize kazandırdığı şeyleri tasfiye etmek için elinden geleni yapmaktan vazgeçmeyecek. ATATÜRK’ü, kurduğu CUMHURİYET'i, devrimlerini ve kazanımlarını silip yok etmek için her türlü oyun düzen mevcut. Dün bu ülkeyi tankla, topla, tüfekle alamayanlar, şimdi parayla alıyor.. Nasıl olsa içeride yerli işbirlikçileri var…
Ama şu unutulmamalıdır ki; her santimetrekaresi şehit kanıyla sulanmış bu toprakları parsel parsel sattırmayacağız.. Kimse buna heveslenmesin.
Bizler Cumhuriyet çocuklarıyız. Biz var olduğumuz sürece AKP ve yandaşları bu emellerine ulaşamayacaklardır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet