Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AK Parti Millet Vekili adaylarını Tanıttı

Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, ''Başlamış olan hizmetlerin devam etmesi, ülkedeki demokratikleşme hareketinin neticey

Politika   A+a-

 
 
Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, ''Başlamış olan hizmetlerin devam etmesi, ülkedeki demokratikleşme hareketinin neticeye varması ve büyük, lider ülke Türkiye için bir dönem daha yetki istiyoruz'' dedi.
AK Parti'nin Hatay'dan birinci sıra milletvekili adayı Ergin, partisinin Hatay milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletin teveccühüyle işbaşına geldiğini ve o günden bu yana hem genel hem de yerel yönetimde ülkeye ve vatandaşlara hizmet etmeye çalıştığını ifade etti. Ergin, bu sürede Türkiye'nin önemli mesafeler kat ettiğini, dünya üzerinde önemli bir küresel güç haline geldiğini söyledi.
Türkiye'nin milli gelirinin 2002 yılına göre tam beş kat büyüdüğünü, ihracatının yaklaşık dört, dört buçuk kat arttığını, enflasyonun yıllık yüzde 30'lardan yüzde 5, 5.5'lara indiğini vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:
''Türkiye, kalkınma hızında, Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü haline geldi. Dünya ekonomik krizle boğuşurken Türkiye uzun yıllar sonra IMF'ye, 'Teşekkür ederiz, bundan sonra seninle çalışmıyoruz' deyip onu Türkiye'den gönderdi. 'Aman yapmayın etmeyin IMF'siz olmaz' diyenlere karşı biz, 'Milletimizin imkanlarıyla, bu ülkenin gücüyle kendi ayaklarımız üzerinde durabiliriz' dedik. İki senedir rekor büyüme yaşıyoruz. Türkiye büyüyor. IMF'siz kendi ayakları üzerinde durabiliyor.
2002'den bu yana Türkiye'nin fiziki altyapısını inşa ettik, etmeye devam ediyoruz. Milletimizin verdiği güç ve destekle Allah'ın izniyle biz icraatları yaptık, eserleri ortaya çıkarttık ve vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Türkiye'yi bir uçtan bir uca duble yollarla döşedik. 6 bin 100 kilometre duble yolu olan Türkiye'ye 13 bin kilometre duble yol yaptık. Türkiye'de bugün her iki vilayetten birine neredeyse hava ulaşımı sağladık. Hızlı trenler çalışmaya başladı, çok önemli hatların inşası devam ediyor. Kısa bir süre sonra Türkiye'yi Sivas'tan İstanbul'a, Ankara'dan Konya'ya, inşallah Ankara'dan Adana üzerinden Hatay'dan Ortadoğu'ya hızlı trenlerle donatacağız. Başlamış olan hizmetlerin devam etmesi, ülkedeki demokratikleşme hareketinin neticeye varması ve büyük, lider ülke Türkiye için bir dönem daha yetki istiyoruz.''
 
 
-''KANUN DIŞI OLUŞUMLARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR''-
 
Ergin, ülkede hukukun üstünlüğünü, demokrasinin gücünü artırmak, siyaseti kurumsallaştırmak, demokrasiyi kökleştirmek için de önemli reformlar gerçekleştirildiğini belirterek, artık milletin iradesinin üzerinde başka bir güç, başka bir irade tanımadıklarını söyledi.
Ülkede çetelerle, mafyalarla, kanun dışı oluşumlarla mücadeleyi bu dönemde milletin büyük desteği ve hayır duasıyla başlattıklarını ifade eden Ergin, şöyle konuştu:
''Önemli mesafeler aldık. Bitmedi, henüz bu mücadele devam ediyor. Bu mücadelenin netice alabilmesi, milletin iradesinin tam olarak egemen ve hakim olması için bir dönem daha tek başına iktidara ihtiyacımız var. Bunun için huzurunuzdayız. Sizden yeni dönemde güç, destek ve iktidar istiyoruz. Bizim için olmazsa olmaz, Türkiye'de güçlü bir siyasi istikrarın devam ettirilmesidir. Ülkenin ekonomik büyümesi, ülkenin demokrasi yolunda yürüyüşü, ülkenin illegal örgütlerle mücadelesi tamamen buna bağlı. Zayıf iktidarlarla, zayıf siyaset kurumuyla, zayıf siyasetçilerle, zayıf hükümetlerle bu mücadelenin yapılması mümkün değildir. Bu çeteler sekiz sene önce mi türedi bu ülkede? Hayır. Çok eskilere giden, kökleri geri tarihe giden illegal oluşumlar var. Niçin bu güne kadar mücadele edilemedi? Çünkü Türkiye'de maalesef güçlü siyasi iktidarlar çok sık gelmedi.''
Ergin, sekiz buçuk yılda hem siyasi istikrarın sağlandığını hem yatırımların yapıldığını hem de Türkiye'nin ortalama yüzde 7'ye yakın büyüme hızı yakaladığını söyledi.
Kafkasya'da, Karadeniz havzasında, Balkanlar'da, Ege'de, Akdeniz'de, Ortadoğu'da, Güney Afrika'da var olan bir sorunun bundan sonra Türkiye'nin olmadığı bir masada konuşulamayacağını da belirten Ergin, içerisinde Türkiye'nin olmadığı bir denklemin bu bölgede kurulamayacağını söyledi.
Toplantıda daha sonra, AK Parti milletvekili adayları tek tek konuşma yaparak, vatandaşlardan destek istedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar