Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da Sel Felaketini Böyle Önlediler !

Gece boyunca Arsuz Belediyesi Fen İşleri ekipleri risk noktalarında yaptığı müdahaleler sonucunda olası taşkınlar önlendi.

Arsuz’da Sel Felaketini Böyle Önlediler !

Arsuz   A+a-

 Hatay’ın Arsuz ilçesinde öğle saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden aşırı yağışlar sonucu Hacıahmetli, Hüyük,  Avcılarsuyu ve Arsuz derelerinde oluşan aşırı yağıştan dolayı taşma riskiyle karşı karşıya kalmış ve bir iki noktada da ufak çapta taşma oluşmuştu.
Arsuz  Belediye Başkanı Nazım Culha, Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, HBB Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar, idare amirler ve CHP’li Arsuz ve HBB Büyükşehir Meclis Üyesi Sezer Aydemir, 24 saat teyakkuzda kalarak, geçtiğimiz yıl Arsuz’da yaşanan felaketin bir benzerinin yaşanmasına engel oldular. 
 Gece boyunca Arsuz Belediyesi Fen İşleri ekipleri risk noktalarında yaptığı müdahaleler sonucunda olası taşkınlar önlendi. 
 Sadece Uluçınar mahallemizde dere kenarının düşük olması sonucu düşük seviyede taşkın nedeniyle nehir içerisinde bulunan 10 adet kayıkta hasar meydana geldi. 
Aşırı yağıştan dolayı Arsuz’un bir kaç mahallesinde yol tahribatı oluştu ve dere yatakları kenarlarında incelme meydana geldi. 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı açıklamada, “Sabahın erken saatlerinden başlayarak Arsuz Belediyesi, DSİ, HBB ve bazı esnafların iş makinaları risk noktalarına geldi ve gerekli çalışmalar yapıldı.  Gece oluşan risk noktalarında gerekli çalışmalar başladı. Bu riskleri ortadan kaldırıp önümüzdeki yağışlarda olası sıkıntılar yaşamamak için çalışmalar devam etmektedir.” Dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş