Skip Navigation Links

İSTE’yi liselilere ROBİSTE tanıttı!

İSTE’nin insansı robotu ROBİSTE tarafından ‘Makina Mühendisliği ve Enerji Verimliliği” konulu sunumlar yapıldı!

İSTE’yi liselilere ROBİSTE tanıttı!

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina 
Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte; Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi, Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencilerine; İSTE’nin insansı robotu ROBİSTE tarafından ‘Makina Mühendisliği ve Enerji Verimliliği” konulu sunumlar yapıldı!
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin uyguladığı “Sosyal Sorumluk Projeleri” programı kapsamında yapılan etkinliğe lise akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, ilk olarak İSTE’nin ROBİSTE adındaki insansı robotu gençlerle tanıştırıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet YAPICI yaptığı açılış konuşmasıyla, katılımcılara teşekkür ederek; sahneyi ROBİSTE’ye bıraktı. ROBİSTE, yaptığı açılış konuşması ve sunumu ile gelen öğrencilerin ilgi odağı oldu. ROBİSTE’nin konuşmasını hayranlıkla dinleyen gençler ROBİSTE’ye büyük ilgi gösterdi. 
 
Ardından İSTE Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Emre YELDAŞ ve Tuğba BAŞKARA öğrencilere, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin vizyonunu, Makina Mühendisliği’nin Çalışma Alanları ile Enerji Verimliliği’ni detaylı şekilde anlattılar. Anlatılanlar sayesinde; “Aydınlık bir Gelecek için Enerjinin Verimli Kullanılması Gerektiği” konusunda bilinçlendirilen öğrenciler; Prof. Dr. Ahmet YAPICI, Yrd. Doç. Dr. Yakup KUTLU ve Araştırma Görevlileri Hüseyin ATASOY ve Kadir TOHMA’ya, ve ayrıca sunumları gerçekleştiren öğrenciler Emre YELDAŞ ve Tuğba BAŞKARA’ya ve son olarak da zihin açıcı konuşması için ROBİSTE’ye teşekkür ettiler.
 
İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet NAZ, gelecek dönemlerde bölüm tanıtımlarının Teknoversite vizyonu kapsamında paketler halinde Endüstri 4.0 yaklaşımıyla; ROBİSTE’nin de rol alacağı senaryolara dayalı olarak ve yapay zekâ kullanılarak yapılacağını, ayrıca sosyal sorumluluk projelerinin de İSTE’nin Teknoversite vizyonuna daha uygun bir şekilde hayata geçirileceğini ifade etti.  
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet