Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AK Parti'li Güler: 'Bahçeli'nin açıklaması çok iyi algılanmalı'

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, partililerle birlikte partinin yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

 AK Parti'li Güler: 'Bahçeli'nin açıklaması çok iyi algılanmalı'

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay İl Başkanlığı binasın da gerçekleşen toplantıda konuşan İl Başkanı İbrahim Güler, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı'nın 2019 seçimlerinde başkan adayı çıkartmayacaklarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini öğrendiğinde kendisini yürekten tebrik ettiğini söyledi.
Güler, Bir partinin genel başkanının söyleyebileceği şeylerin olmadığını belirterek: "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye canı yürekten teşekkür ediyorum. Bir partinin genel başkanının söyleyebileceği şeyler değil bunlar. Ne diyor Devlet Bahçeli, "Bizim 2019'da MYK olarak cumhurbaşkanı adayımız yok. Bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu çok büyük bir şey. Bu adam bunu diye diyor olup bitenleri algıladığı için diyor. AK Parti'yi bırakın, aynı çatıda bir arada olmayı bırakın, başka bir partinin genel başkanı eğer bunu diyorsa son zamanlarda yaşanılan olaylarla harcadığımız zaman vallahi haramdır. Bunun çok iyi algılanması, çok iyi değerlendirilmesi lazım" dedi.

MERAL AKŞENER PROJE PARTİSİ

Güler, Meral Akşener'in partisinin bir proje partisi olduğunu vurguladı.
Akşener'in 15 Temmuz'da nerede durduğunu çok iyi gördüklerini kaydederek: "Yarın diyecekler, Meral Akşener'de doğru, ciddi bir kaymalar var, kendini kurtaramayacağını biliyor bu yüzden de AK Parti'ye bu şekilde destek çıkıyor, değil. Bunun böyle olmadığını çok iyi biliyorsunuz. Yani Akşener'in de proje partisi olduğunu çok iyi biliyoruz, görüyoruz. 15 Temmuz'da nerde durduğunu, nelerin söylediğini biliyoruz. 7 haziran seçimlerinden sonra CHP , Devlet Bahçeli'ye altın  tepsi de başbakanlığı sundu, reddetti. Neden devretti, devlet beka sorunu yaşıyorsa devletinin yanında durmak lazım olduğu için reddetti" kelimelerini kullandı.
Güler, toplantıda öz eleştiri yaparak gençlik kolları yüzünden sıkıntı çektiklerini söyledi.
Güler, gençlik kolları konusunun ciddi bir özeleştiri olduğunu belirterek: "Biz samimi söylüyorum bu şuuru yakalamamız lazım. Millet olarak bu şuuru yakalamamız lazım. Bizim şuan da reisi cumhurumuzun bu küresellere kafa tutmasının en büyük güç millet olarak bildiğimiz ve milletine güvencidir. Biz bu şuuru yakalayamadığımız için gençlik kollarında çok sıkıntı çekiyoruz. Oysa onlar bizim geleceklerimiz. Davanın geleceği, devletin geleceği, milletin geleceği ama bizim gençlik kollarımız ak parti olarak yok. Bu ciddi bir özeleştiridir" dedi.

KONGRESİ YAPILMAYAN 7 İLÇE VAR

Güler, AK Parti Hatay İl Başkanlığının faaliyetleri ile ilgili verdiği bilgide ise kongresi yapılmayan yedi ilçenin olduğunu açıkladı.
Güler, Şubat sonuna kadar yedi ilçenin kongresinin tamamlanması gerektiğini vurgulayarak: "Kongresini yapmadığımız yedi ilçemiz var. Teşkilat başkanım da bu konuya vakıflar, hassa'da bir temayül yoklaması yapılacak. İl koordinatörümüz geliyor. Geri kalan ilçelerle ilgili bu kongre sürecini de il koordinatörümüz ile birlikte planlayacağız. Allah nasip ederse bu ayın sonu, şubat'ın ilk hafta sonu 7 ilçeyi de bir şekilde tamamlamamamız gerekiyor. Genel merkezin bu konuda ciddi bir baskısı var. İlçe kongrelerini bitirdikten sonra da cumhurbaşkanımızın müsaitliğine bağlı şubat sonu, ortası il kongresine teşrif edecekler. O zamana kadar da biz bu boşluktan kalan nerde bir eksiğimiz nerde bir birikmişliğimiz varsa el birliğiyle hep beraber yolumuza devam edeceğiz" kelimelerini kullandı. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar