Skip Navigation Links

Akademiye Bakanlı Start

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun Ticaret ve Sanayi Oda

Politika   A+a-

Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Siyaset Akademisi’nin açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım lider ülke olmanın temelinin insana değer vermekten geçtiğini söyledi.
Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’ın İskenderun İlçesine gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı organizesinde düzenlenen Siyaset Akademisi seminerinin konuğu oldu.
Toplantıda Bakan Yıldırım’ın “Ben akademiden anlamam. Amele bir Bakanım. Yol yaparım, havaalanı inşa ederim” sözleri salonda büyük alkış aldı. Bakan Yıldırım “Bir Ülke nasıl Lider Olur?” sorusunun tartışıldığı siyaset akademisinde bu soruya “İnsan önem vererek” yanıt verdi.
Yıldırım “Kitabımız insana değer ver diye öğütlüyor. Bir ülkenin lider olması nasıl mümkündür? Çok parası olan lider olabiliyor mu? Hayır hatta esamesi bile okunmuyor. Lider ülke olmak için tüm göstergelerle tüm değerlerin paylaşılması gerekir. Son 9 yıldır güven ve istikrar var bu ülkede. Önüne hedef koyan bir Türkiye var. Hem alt yapısı, genç ve dinamık nüfusuyla, güçlü ekonomisiyle lider ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Lider ülke olmak demek öngörülen ülke olmak demektir. Menfaati neredeyse oraya yalpalayan ülke olmak demek değildir. Ortadoğu halkı neden ilgisini Türkiye’ye yöneltti. Çünkü Türkiye popülist bir yaklaşımla hareket etmiyor. Bölgede adil bir yapı olsun istiyoruz. İnsanı sadece üretim aracı olarak görmüyoruz. Biz farklıyız. 2 binlerde günlük planların yapıldığı ülkemizde şimdi 36 yıllık planlar yapılıyor. İşte İskenderun Limanı ve Limak. Güven ve istikrar başka bir şeye gerek yok” dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 12 yıllık kesintisiz eğitime dikkat çektiği konuşmasında Türkiye’nin 2050 yılında Avrupa’da en iyi 2’inci Dünya genelinde ilk 10 ülke arasında olacağını söyledi.
Gelişmiş ülkelerde eğitim hayatının 11 yıla denk geldiğini hatırlatan Şimşek “Biz bu hedefi 12 yıla çıkardık. 4+4+4. Ülkemizde 18 milyon öğrencimiz var. Biz bunları geleceğe hazırlarsak Dünya genelinde üstün bir ülke oluruz. Son yıllarda inanılmaz bir performans gösteriyoruz. Bunun temelinde de siyasi istikrar ve güven var” ifadelerini kullandı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet