Skip Navigation Links

'BİZ 'HAYIR' DİYORUZ'

İşadamı Hatay Has Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Chp'li Ayhan Kara: 'BİZ 'HAYIR' DİYORUZ'

Politika   A+a-

İşadamı Hatay Has Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Chp’li Ayhan Kara:
“BİZ ‘HAYIR’ DİYORUZ”


İşadamı Hatay HAS ŞİRKETİ Yönetim Kurulu üyesi CHP’li Ayhan Kara esnaf ziyaretlerine ve aile toplantılarına devam ediyor.
Siyasete girme kararından sonra tanışma turlarına başlayan Kara ve ekibi esnaf ziyaretlerine ve aile toplantılarına hız verdi. Kurtuluş ailesinin daveti üzerine Kurtderesi mahallesinde bir toplantı yapan Kara özgeçmişini kısaca anlattıktan sonra 12 Eylül 2010 tarihindeki referanduma değindi ve Anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.
Yeri gelince Avrupa, hesabınıza gelince Avrupa normları, çıkarınıza ters düşünce ulema…
‘Bu yasa ile Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu siyasi iradenin hakimiyetine almayı planlayan iktidar partisinin bu girişimine halkın ‘Hayır’ demesi gerekir. Bağımsız bir yargı ülke için hayatidir, 12 Eylül darbesiyle güya hesaplaşan iktidar önce bu darbenin kalıntılarını temizlemelidir. YÖK’e dokunmayacaksınız,% 10’luk seçim barajını makul bir seviyeye indirmeyeceksiniz, dokunulmazlıkları kaldırmayacaksınız, HSYK’nda Adalet Bakanı ve müsteşarının varlığına son vermeyeceksiniz, ondan sonra diyeceksiniz ki ben darbeyle hesaplaşacağım, darbecileri yargılayacağım… Bunlar inandırıcı değil.90 yaşını aşmış bir paşayı yargılama sözü de inandırıcı değil. Memurların toplu sözleşme hakkını kendi oluşturacağınız Uzlaştırma Kurulu’na mahkûm edeceksiniz, bu mudur bizi aydınlığa götürecek anayasa değişikliği?
‘Devlet çocuklarını korur’ maddesini ‘Devlet her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirler alır’ olarak değiştireceksiniz ve ne büyük iş yapmışım diyeceksiniz…
Anayasa geniş istişarelerden sonra değiştirilmeli, sizin yaptığınız şekilde değil. Avrupa Konseyi der ki: Referandumlarda birbirinden bağımsız konular ayrı ayrı oylanmalıdır. Siz öyle mi yapıyorsunuz?Yeri gelince Avrupa,hesabınıza gelince Avrupa normları,hesabınıza ters düşünce ulema…’
Daha sonra toplantıya katılanları referandum günü sandığa gitmeye ve ‘Hayır’ oyu kullanmaya çağıran Kara Samandağ ve Hatay için tasarladığı projelere değindi,
İşsizliğin en büyük problem olduğunun altını çizdi. Küçük kooperatiflerle dalında çürüyen meyve ve sebzenin değerlendirilip iç ve dış pazarlara sunulabileceğini söyleyen Kara bu şekilde istihdam da yaratılabileceğini ekledi.
Rio’dan sonra en uzun ve geniş sahilimizin bu yönüyle ve rüzgar sörfüne elverişliliğiyle ön plana çıkarılıp Çevlik yakınlarındaki tarihi limanın da gün yüzüne kavuşturulması suretiyle bölgeye turistik bir canlılık kazandırılabileceğini anlatan Ayhan Kara gençlerin memleket için birer cevher olduğunu ve bu cevherlerin en iyi şekilde işlenmesi gerektiğini söyledi. Katılımcıların tüm sorularına cevap veren Kara çocukların ve gençlerin eğitiminde annelerin son derece önemli olduğuna değindi ve ekledi: Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra onları başta uyuşturucu olmak üzere bir çok kötülükten korumamız ve kurtarmamız gerekiyor,bu konuda hepimize görev düşüyor.Bu tarz toplantılara devam edeceğini söyleyen Kara her daveti kabul edeceklerini ve herkesle tanışmaya hazır olduklarını sözlerine eklerken Samandağ’ın tüm sorunlarının masaya yatırılacağı ve çözüm önerilerinin tartışılacağı geniş toplantılar organize edeceğinin sözünü verdi ve bu çalışmaların ön toplantılarını mahalle muhtarlarıyla yapmaya başladığını beyan etti.
Yukarıda sözünü ettiği işleri ancak bir ekip ruhuyla gerçekleştirebileceklerini söyleyen Kara hali hazırda çok güçlü bir ekibinin olduğunu ve gönüllülere kapılarının ardına kadar açık olduğunu söyledi.
‘Memlekete hayrı dokunacak her şeye varız’ diyen Kara katılımcılara ve organizatörlere teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet