Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'da 8 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu

Hatay’ın Arsuz ilçesinde 8 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Arsuz'da 8 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu

Arsuz   A+a-

 Orman köylülerine gelir getirilmesi kapsamında, ilçeye bağlı Harlısu Mahallesi'nde düzenlenen törenle zeytin fidanı dikildi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Hatay’da 21 adet orman köyünde 193 hektar alanda çalışmalar yapıldığını söyledi. Altındaş, bu alanlara 30 bin 172 adet zeytin, 2 bin 300 adet ceviz, 2 bin 800 adet badem, 20 bin adet fıstıkçamı, ve 3 bin 500 adet alıç aşılaması yapıldığını belirterek, Harlısu Mahallesi’ne ise 25 hektar alana 8 bin adet zeytin fidanı dikimi yapıldığını ifade etti.
Altındaş ayrıca Arsuz ilçesi genelinde 11 köye 115 hektar alana Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise toplamda 44 bin adet fidan dikimi yapılacağını sözlerine ekledi.
Proje kapsamında ekilen fidanlarının 3 yıl boyunca Orman İşletme ekipleri tarafından bakımı yapılacak, daha sonra ise 49 yıllığına ihtiyaç sahiplerinin faydalanması sağlanacak.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'da dünyadaki bitki türlerinin yüzde 80’inin Amanos Dağlarında yetiştiğini belirterek, “Çocukken hep hayalimdi. Buralar boş kalacağına köylüye verilmesiyle, zeytin, ceviz, alıç hepsi orman. Gelir getirici ürünler ile buralar ekilse hem ülke ve hem de bölge ekonomisine katkı verilse, bundan kim kaybeder. Bu vatandaşın. 200 – 300 milyon dolarlık ceviz ve 400-500 milyon dolarlık badem ihracatı yapıyoruz. Diğer taraftan da bu boş arazilerimiz var. İş yapmak üretmek isteyen vatandaşımız var. Bu ikisini bir araya getirin. Hem cari açığımıza katkı sağlayacağız, hem paramızı ülkemizde kalmasını sağlayacağız, hem de vatandaşımızın gelir seviyesini yükselteceğiz. O yönden çok önemli bir proje ve hayata geçirdikdedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise gerçekleştirilen projeler ile vatandaşın gelir getirici desteklemeler, ORKÖY desteklemeleri ya da kesim artıklarından faydalandırılması yönünde orman köylüsüne sağlanan desteklerin çok önemli projeler olduğunu ifade etti.
Projedeki amacın atıl durumda olan bozuk ormanların verimli hale getirilerek ekonomiye kazandırılması ve kırsaldaki vatandaşları yerinde kalkındırmanın amaçlandığı belirtildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar