Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Filistin Yetim Bırakılmadı

Dünya 5'ten Büyüktür!

Filistin Yetim Bırakılmadı

Gündem   A+a-

 İnsanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs haksızca bir teşebbüsle karşı karşıya kalmıştı. İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisine girmişti.
Kudüs nice Peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir.
Kudüs, tarihten beri, farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir.
Kudüs her bir mümin’in canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. 
Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. 
Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanlara Hz. Peygamber’in müjdesi ve emanetidir. Mekke ve Medine Müslümanlar için ne ise Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kudüs de odur. Kudüs’ün statüsü sadece siyasi bir konu olarak değerlendirilemez. O herhangi bir ülkedeki herhangi bir toprak parçası değildir. Onun İslam tarihi boyunca Müslümanlarca titizlikle korunan Daru’s-Selam yani barış yurdu olma niteliği bu gün yıkılmak istenmekteydi, böyle bir teşebbüsle barış yurdunun çatışma yurdu haline getirilmesi hedeflenmekteydi.
Ama Filistin halkı yalnız değildi. 
Dünya 5'ten büyüktü.
21 Aralık günü Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkeler, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını “acil özel oturum”la görüştü. Türkiye ve Yemen’in sunduğu tasarı, 9 ret oyuna karşı, 128 kabul oyuyla onaylandı. 35 ülke ise çekimser oy kullandı.
Bu oylama Filistin davasının bizim davamız olduğunu gösterdi.
Adaletin ve barışın yanında olacağımızı gösterdi.
Her ne kadar Washington yönetimi, BM üyesi ülkeleri dünyanın gözü önünde açık açık tehdit etse de  Trump tasarıyı destekleyen ülkelere ABD'nin mali yardımlarını keseceğini ilan etse de, Birleşmiş Milletler tehditlere kulak asmadı. BM oylaması Filistin için bir zaferdi.
Güçlü olmak haklı olmak demek değildir. Bunu bir kez daha gördük.
Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir.
 
Ve tekrar tekrar söylüyoruz Dünya 5’ten büyüktür.
Bizde her daim başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından hedef alınan liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın haklı duruşunun yanında olduğumuzu göstermeliyiz.
 
Zalimlere karşı seninleyiz Reis!!!
MEYDAN MAHALLESİ SORUNU 
Meydan Mahallesi bizim önem verdiğimiz dertlerini dert edindiğimiz bir mahallemizdir.
Bazı yetkisi ve sorumluluğu olmayan kişiler halkımızın demokrasiye olan inancını kullanarak meydan mahallesi ile alakalı basın açıklaması yapmışlardır. Yapılan açıklama hak arama amaçlı değil halkımızı kışkırtma amaçlı olduğu gözlemektedir. Konuşan kişilerin sorumluluktan uzak kişilerin olduğunu gördük. Halkı kandırmaya ve kışkırtmaya haklarının olduğu düşünmüyorum. Kentsel dönüşüm her platformda tartışılacak hiç kimsenin mağduriyeti olmayan yöntemlerle yönetilecekleri süreçtir. Halka karşı hiçbir sorumluğu bulunmayan adresi ve yöneticisi kim olduğu belli olmayan şahıslara prim vermeyeceğiz vermemeliyiz.
Göreve gelen belediyemiz, mahallenin alt yapısını çözerek, üst yapısını da geliştirecek planları uygulamaya koymayı taahhüt etti, vatandaşın beklentilerini boşa çıkarmamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Bundan sonrada göstereceklerine inanıyoruz.
Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ Hatay ziyaretinde ‘Vatandaşımızın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağı teminatını verdiğini Cumhurbaşkanımızın hiçbir vatandaşın gözyaşına tahammül etmediğini biliyoruz.’
Meydan Mahallesi Çaresiz, seçeneksiz ve kimsesiz bırakılmadı içinde bulundukları zorlukları aşabilmek adına kaçak yapılaşmaya başvurarak, yaşam akışlarını kendi imkânlarıyla çevirmenin yollarını denediler. Bu doğru bir seçenek miydi tartışılır. O günün şartları buna zorladı.
 Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.
Meydan Mahallesi için başta Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve İlçe Teşkilatımız elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar