Skip Navigation Links

'Böyle Giderse Fiyat Artışları Devam Edecek'

Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak, TBMM'DE 2011 görüşülen bütçe ve bütçe kaynakları yatırımlar hakkında ki görüşlerini açıkladı

Politika   A+a-

Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak, TBMM’DE 2011 görüşülen bütçe ve bütçe kaynakları yatırımlar hakkında ki görüşlerini açıkladı. Barak şunları söyledi; “Partimiz görüşlerini, Bütçe hakkındaki tasarının Resmi Gazete’ de yayımlanmasından sonra, yapacak olmakla birlikte bu bütçe tasarısının geneli itibariyle seçime yönelik olduğu şimdiden söylenebilir.

Bütçe kalemleri içerisinde toplanması düşünülen vergilerin çoğunluğunun dolaylı vergilerden oluştuğu açıktır. Akaryakıt üzerinden alınan vergilerin her geçen gün artması halkımız üzerinde türlü sıkıntılara sebep olduğu gibi, vergide adalet ilkesini zayıflatmakta ve birçok sektörün rekabet gücünü azaltmaktadır.

Hükümetin, akaryakıt fiyatlarının artmasının gerekçesini petrolün dünya piyasalarında pahalılaşmasına bağlaması gerçekçi değildir.

İktidar, toplamayı düşündüğü vergileri akaryakıt ve sigara ile alkollü içkilere yükleme alışganlığını devam ettirdiği müddetçe bunların fiyatları artmaya devam edecektir.

Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş, hükümetin kendi siyasal tercihidir. Bu tercihten hızla uzaklaşılması gerekmektedir. Çünkü, akaryakıt ürünleri temel maldır ve başta ulaşım sektörü olmak üzere tüm sektörleri olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla enflasyonla doğrudan ilgilidir ve tüm fiyatlarda yükselişe neden olmaktadır.

Akaryakıt üzerindeki vergi yükü %64 civarındadır. Yani alınan her litre mazot veya benzin 2.5.-TL vergi teşkil etmektedir. Bu oran düşürülmediği müddetçe fiyatların hızla yükselmesi kaçınılmazdır. Bu durum hizmet sektörü, tarımla geçinen kesimler ve geliri az olan halkımızı daha da zora düşürmektedir. Bu görüşmeleri sırasında bu gerçeklerden yola çıkarak hareket etmek zorunludur.

Türkiye Partisi iktidarında; akaryakıt ve benzeri ürünlerin fiyatları düşürülecek ve dar gelirli halkımız daha münferit bir yaşam sürmeye başlayacaklardır.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet