Skip Navigation Links

'İskenderun'un Gelecek 50 Yılını Planlamak İstiyorum'

İbrahim Yaran 07 Mart Pazartesi günü belediye meclis üyeliğinden istifa ederek, AK Parti'den Hatay Milletvekiliğine Aday Adaylığını 12.03.2011 Cumarte

Politika   A+a-

İbrahim Yaran 07 Mart Pazartesi günü belediye meclis üyeliğinden istifa ederek, AK Parti’den Hatay Milletvekiliğine Aday Adaylığını 12.03.2011 Cumartesi günü miting havasında açıklayacak. İskenderun’un gelecek 50 yılını planlamak hayaline bu kez milletvekili sıfatıyla gerçekleştirmek için kolları sıvayan Yaran:
“İskenderun’un Gelecek 50 Yılını Planlamak İstiyorum”
Sürekli olarak üretkenliği, olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşması ve İskenderun Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmalarla da tutarlı duruşunu her zaman sergileyen Yeminli Mali Müşavir İbrahim Yaran, 07.03.2011 tarihi itibariyle AK Parti Belediye Meclis Üyeliği görevinden milletvekilliğine aday adayı olduğu için istifa ediyor.
İskenderun Belediye meclis Üyeliği görevine, “İskenderun’un gelecek 50 yılını planlamak” hedefiyle başlayan İbrahim Yaran, istifası sonrası belediye yönetiminin bu hedef doğrultusunda çalışacağı umudunu ifade etti.
İbrahim Yaran, “İşsizimize iş, aşsızımıza aş, taş üstüne taş” koyan herkesin hizmetkarı olmamız lazım. Bu memleketin istikbali için baş koyanı da baş tacı etmemiz lazım diyorum” dedi.
8. Gün Haber’e konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Aday Adayı Yeminli Mali Müşavir İbrahim Yaran, “Bundan 24 ay önce Belediye Meclis üyeliğime başladığım zaman, İskenderun’un öncelikli meselelerini dile getirmiştim. O zamanlar ben “İskenderun’un 50 yılını planlamamız lazım” demiştim. Gelecek 50 yılı bugüne kadar planlayabildik mi? Bazı konularda çalışmalar yapılmıştır ama 50 yıllı planlamak adına, dört dörtlük bir planlama yaptığımız söylenemez. Çünkü ihtiyaçlar o günden bugüne değişti ve büyüdü, elli yılı şuanda planlayamadık. Mesela liman özelleşti önümüze yeni bir durum ortaya çıktı. Limanın özelleşmesiyle birlikte önümüze lojistik köy meselesi gündeme taşınması lazım. Lojistik köy önümüze geldiği zaman sadece o köyü düşünmek değil onun çevresiyle birlikte düşünmemiz lazım. Eğer çevresiyle beraber düşünürsek, biz elli yılı planlamış oluruz veya uzun bir süreyi planlamış oluruz. Tabi ki Belediye Meclisimiz bugüne kadar gündeme taşınan belgeleri görüştü, hayırlı işlere imzalarda attı. Gündeme taşınması gereken birçok daha meselelerimiz var. Önümüzde üç yıllık bir alan daha var belediye hizmet anlamında, o üç yıllık süreyi iyi değerlendirecektir. Meclis üyeliğimin ilk ayında söylediğim, bana ait olmakla birlikte, diğer arkadaşlarımın da paylaştığını bildiğim “50 yılı planlama meselesini” Sayın Başkanımız Yusuf Civelek’te 50 yılın planlanmasına olumlu bakan bir arkadaşımızdır. Umut ediyorum ki; bu önümüzde ki üç yıllık süre içerisinde, makro hedef olan 50 yıllın planlanması yapılacaktır. İçme suyunun yenilenmesi bunlardan bir tanesidir. Çevre planı düzenlemesi bunlardan bir tanesidir. Bu yollarda mesafeler kat edilmekle birlikte daha yapılacak çok işimiz var diye düşünüyorum” diyerek, geleceğe yönelik çalışmalarının rotasını da ortaya koymuş oldu.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet