Skip Navigation Links

Halkın Adamları Halkın İçerisinde

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Nazım Culha Karaağaç Mahallesinde vatandaş ve esnaflarla bir araya geldi.

Halkın Adamları Halkın İçerisinde

Arsuz   A+a-

 Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte Karaağaç Mahallesinde vatandaş ve esnaflarla bir araya gelen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, " Yetkimiz dışında demiyoruz, bu şehri ilgilendiren ne varsa kolları sıvıyoruz " dedi. 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Arsuz Belediye Başkanı Elk. Müh. Nazım Culha, Karaağaç Cumhuriyet Mahallesindeki esnaflar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
 
Konuşmasında bugüne kadar Arsuz ilçesine yapılan alt yapı ve içme suyu hatları hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “ HBB olarak daha iyi hizmet yapabilmek için imkanlarımızı maksimum seviyede kullanmaya devam ediyoruz. Çok zor şartlarda fazla iş yapmaya çalışıyoruz. Bizler sizlerin de desteğinizin farkındayız. Kanalizasyon çalışmalarımız için şu anda yol çalışmalarımıza ara verdik. Önümüzdeki günlerde kanalizasyon ve doğal gaz çalışmalarının ardından yol yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Arsuz halkının kanayan yarası olan kanalizasyon sorununa çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sizden sadece biraz sabır bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

"Yol Problemini Çözüme Kavuşturacağız "

Göreve geldiği günden bu yana Karaağaç Mahallesinin en önemli ihtiyaçlarından olan altyapı ve elektrik konusunda çalışmalarda bulunduklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz'un gerekli yatırımları aldığını ve hala ihtiyaç olan yatırımlarda da çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.  Altyapı konusunda Başkan Savaş ile sürekli istişarede bulunduklarını dile getiren Başkan Culha konuşmasında, "Coğrafyanın çok geniş olması sebebiyle altyapı projelendirme çalışmaları biraz uzun sürmüş olsa da Başkanımızın takibi ile çalışmalar en kısa zamanda gerçekleştirilmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.
İlçedeki asfalt hizmeti konusunda mesai gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Başkan Culha,"Elektrik çalışmalarından ve ağır iş makinelerinden dolayı yollarımız ciddi tahribatlar aldı ve asfalt yama kaldıramaz hale geldi. Büyükşehir Belediyemizden rica ettik ve altyapı çalışmaları neticesinde çok fazla tahrip olmayacak yollarımızı seçerek asfaltlama çalışmalarımızı yaptık. Büyükşehir Belediyemize ait olan yolları Büyükşehirimiz tarafından bize bağlı olan yollarımızı da  belediyemizce asfaltlayarak mahallerimizde yol problemini çözüme kavuşturacağız" dedi.

"Gece Gündüz Demeden Çalışıyoruz"

Mesleğinin verdiği avantajları kullanarak elektrikle ilgili tüm sorunları ve çözüm önerilerini en üst mercilere kadar taşıyarak Arsuz'da dev elektrik yatırımını başlattırdıklarını vurgulayan Başkan Culha, yetkileri dışındaki elektrik konusuna, "Yetkimiz dışında" diyerek ilgilenmemezlik yapmadıklarını bilakis ilçede yaşanan enerji probleminin bir bütün tamamlanacağı zamana kadar takipçileri olacaklarının altını çizdi. İlgili makamlarla bizzat görüşmenin akabinde Nardüzü ve Karaağacı kapsayan 12 milyon liralık enerji projesinin bölgedeki çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Nazım Culha, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede enerji probleminin çözülmüş olacağına inandığını söyledi.
 
Başkan Culha'nın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Aksa Gaz'ın kapılarını aşındırarak Arsuz'a kazandırdığı doğal gaz yatırımıyla alakalı sorulan sorulara da yanıt veren Başkan Culha, "Biz göreve geldiğimizde Akdeniz Bölgesini kapsayan fakat içerisinde Arsuz'un dahil edilmediği doğal gaz projesine Arsuz'u dahil ettik.  EPDK ve AKSA GAZ yetkilileri ile süren uzun görüşmeler sonrasında 5 milyon liralık doğal gaz yatırımını ilçemize taşıdık. Projenin İskenderun'daki çalışmalarının bittiği ve ilçemizin başladığı nokta olan İkem mevkisinde başlayan çalışmalar bölgedeki halkın ekonomik düzeyine göre değil sadece hatların güzergahıyla alakalı. Durum zengin veya fakir şeklinde manipüle edilmemeli zira yine çalışmalarımız neticesinde doğal gaz yatırımını 2018 yılı içerisinde bu bölgenin bütününe sağlayacağız.  Kaldı ki bu arz, talep meselesidir, ne kadar çok talep o kadar çok yatırımdır. Sonuç itibariyle bizim yetkimiz veya yetkimiz değil şeklinde bir algıda hareket etmiyor ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik bu şehri ilgilendiren ne varsa kolları sıvıyoruz, gece gündüz demenden çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet