Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Vurucu’dan Birliktelik Mesajı…

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Belen İlçe Teşkilatı Üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Vurucu’dan Birliktelik Mesajı…Web
TV

Belen   A+a-

 Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Şehitler Abidesi Sosyal Tesisinde, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Belen İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.
Kahvaltılı düzenlenen proğramda birlik beraberlik mesajları verilirken, Belen Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Önder’in açılış konuşmasını yaptığı proğramda Belediye Başkanı Adnan Vurucuya böylesine güzel bir ortamı hazırladığı için teşekkürlerini sundu.
Ardından konuşma yapan Başkan Vurucu; Kıymetli yol arkadaşlarım Recep Tayyip Erdoğan sevdalıları kıymetli İlçe Başkanım ve eşleri Meclis Üyesi arkadaşlarım ve eşleri, AK Partili yönetim kurulu üyesi kardeşlerim gerçekleştirdiğimiz istişare toplantımıza teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, hepinizden Allah razı olsun, Başkanın da dediği gibi bu bir kaynaşma ve dayanışma toplantısıdır bu vesileyle hep beraber sizinle kahvaltı yapıyoruz, hepinize afiyet olsun ifadelerini kullandı.
Başkan Adnan Vurucu konuşmasının devamında; “Arkadaşlar şu anki ortam mı ve yaşadığımız sıkıntıları hep beraber görüyoruz. Müslümanlık karşıtı kin ve nefret söylemleriyle Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğu saldırılar, aslında Türkiye’ye yapılıyor. Böyle bir ortamda bizlerin ayrışmadan çok, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmemiz gerekiyor. Bizler hiçbir şekilde fitne ve fesadı aramıza sokmadan, ileriki günlerin hesabını yapmadan, yolumuzda emin adımlarla ilerlemeliyiz, herkesin bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı var. Daha önce böyle programlar yapmadık, yoğun ortamlardan geçtik, seçimler atlattık, seçim ortamlarında da bir araya geldiğimiz dönemler oldu ama böyle bir yerimizin olmadığı içindi. Böylesine güzel bir tesisi de ilçemize kazandırdığımız için de çok mutluyum. Geçmiş aylarda da Seyir Terasını ilçemize Belen Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin katkılarıyla DOĞAKA projesi olarak kazandırdık.
Bizler seçilmişler olarak geleceği düşünmek zorundayız, bunun en güzel örneği de Doğapark şimdiki adıyla yaşam kompleksi, 2,5 milyon üzerinde belediyenin kasasından harcanan bir para var, bunu her yerde dile getiriyorum. O kadar çok büyük bir tesise yıllık 4000 TL gibi çok komik bir rakama kiralamışlar. Bir düğünü 8 – 10 bine kiralayın tesise, yıllık 4000 TL kira ödeyin diyerek, resmen peşkeş çekmişler, biz bunları müfettiş raporlarında tespit ettirdik ve bu tesisi Belen Belediyesinin malı yaptık.
Seyir Terası da Belen Belediyesine kazandırdığımız bir alan, burası içinde Büyükşehir Belediyesiyle çetin mücadeleler verdik ve sonunda kullanım hakkını alarak kardeş Belediyemizin finansörlüğünde, böylesine güzel bir mekanı ilçemize kazandırarak haklı bir gurur yaşadık. Sosyal tesisimiz hizmete açıldı. Fakat açılışımızı nisan veya mayıs ayında yapacağız. İşletmesini bizler Belen Belediyesi olarak yaparak halkımıza kar marjı gözetmeksizin halkımıza hizmet edeceğiz.
Yine büyük çabalarla Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkımız da tamamlanmak üzere, burada da kır lokantası ve kır kahvesi yaparak güzel bir tesisi de yaşama geçireceğiz. Bu tesisimizin de işletmenliğini Belen Belediyesi olarak bizler yapacağız.
Bizler Belen Belediyesi olara güzel projelere imza atıyoruz, dedikodulara kulak asmayın, hiçbir zaman belediyenin yaptığı çalışmaları, peşkeş çekecek biri zihniyette olmadık.
Yine kent meydanımıza yapılacak ve kısa bir zaman içinde onaylanmasını beklediğimiz Belen Kültürhan projemizde gerçekten İlçemize yakışır bir yapı olacak, Kabaltı, Abdurrahman Paşa Türbemizi de içine alarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yaptırılacak. Birçok dükkan ve alışveriş yerleri, konferans salonu, sineması, kafe ve sosyal alanların olacağı muhteşem bir proje, burada ki dükkanlarımızı ilçe esnaflarımız işletecek.
Şehitler abidesinin de restorasyonunu 18 Mart Şehitleri Anma programından önce yetiştirmeye çalışıyoruz.
2016 yılında Belen Belediyesi olarak yaptığımız kültür ve sosyal çalışmalarımızdan dolayı yapılan oylamada yılın başarılı Yerel Yöneticisi seçildim ve haklı bir gurur yaşadım. Kısmet olursa hafta sonu Kayseri de yapılacak programla ödülümü alacağım.
Belediye Arşivimizi de düzenledik, geçmiş yıllardan itibaren atıl vaziyette ve mezbahana da bulunan belge ve dokümanları, Belen Belediyesine getirterek düzenleme yapmasının ardından, şimdi de Belen Belediyesi olarak Mahalli İdareler Kentsel Gelişim Bilgi Paylaşım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Kemal Kaya kontrolünde, elektronik belge yönetim sistemine geçiş sürecinde, altyapı çalışmalarını oluşturmak üzere, standart dosya planını doğru ve yerinde kullanılması ile belediye kurum arşivini EBYS’ye uygun olarak hazırlanması ile ilgili çalışmaları başlatarak arşiv düzenleme çalışmalarını tamamladık.
Asfalt çalışmamızda da 4 mahallemizde çalışmalarımızı tamamlayarak asfaltımızı döktük, diğer mahallelerimizde de HATSU tarafından yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Yaptığımız çalışmaların %60 Büyükşehir Belediyesine olmasına rağmen asfaltlama çalışmalarını Belen Belediyesi olarak bizler yaptık. Diğer mahallelerde de bize ait olan cadde ve sokaklarda da Büyükşehir Belediyesi bizim yerimize asfalt dökecek, birileri dedikodu yaparak Başkan Büyükşehirle iyi geçinemiyor diye, arkadaşlar bizler yerel yöneticileriz Belenin çıkarları konusunda elimden gelen her şeyi yaparım. Hakkımızı da sonuna kadar savunurum. 13 Ocakta Büyükşehir Meclisi Belen’de toplanacak, benim Lütfü Beyle bir sorunum olsa HBB’yi Belen’de toplar mı? Bizim hiçbir kurum ve kişiyle sorunumuz olmaz olamaz” diyerek katılım sağlayan Meclis Üyeleri ve İlçe Teşkilatına teşekkürlerini sundu.
 
 
 
 
Başkan Vurucu’dan Birliktelik Mesajı… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş