Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şip Şak EXPO ve Gastronomi !!!

Peki Ya Battı Çıktı ?

Şip Şak EXPO ve Gastronomi !!!

Gündem   A+a-

 “Ben Ne Dersem O!” Tavrından Dönülmeli..
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın “Hatay’ın dev projesi” olarak lanse ettiği, İskenderun Pac Meydanı Battı-Çıktı projesinde, kamuoyuna bilgi verilmeden DEĞİŞİKLİK yapıldığı iddia ediliyor.
Battı Çıktı projesinde yapılan değişiklikler ve İskenderun Körfezi yatırım ve hizmetlerine ilişkin bir çok soru hazırlığı ile sabah 09.30’da yapılacağı duyurulan toplantıya giden basın mensupları, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın oldu bittiye getirdiği 5  dakikalık Gastronomi açıklamasının ardından Dörtyol programına gitmesinin şokunu yaşadı.
Kamuoyunun merakla beklediği yanıtları almak için toplantıya giden gazetecilerin sorularına ayak üstü bile olsa yanıt veremeyecek kadar sıkışık bir zaman dilimi ayırdığı toplantıdan çıkan sonuç ise, cevap bekleyen soruların muhatabına hiçbir zaman ulaşamayacağı şeklinde oldu.
Hatay için çok büyük önem arzeden EXPO ve Gastronomi konusunda herkesin üzerine düşeni yapması, ortak akılla bu iki dev projenin hayata geçirilmesi gerektiği vurgusunu yaptığımız gerçeğinden yola çıkarak, İskenderun Pac Meydanı Battı Çıktı projesinde de bir dizi değişiklik yapılırken de aynı ortak akılla, muhataplarına bilgi verilmek suretiyle yapılmasının en akılcı yöntem olduğunu hatırlatmak istiyoruz.
Yüzeysel açıklamalar, geçiştirilen sorularla Hatay’ın hiçbir projede ilerlemesi mümkün olamayacağı gibi, CHP’nin en yetkili ağızlardan her fırsatta dile getirdiği “Tek Adam” eleştirilerinin Hatay Büyükşehir Belediyesi için de geçerli olması gerektiğini kamuoyu adına hatırlatmak istiyoruz.
Hatay’ın bilimin ışığında ortak akılla yönetilmesi, projelerin muhatabı ilgili kurum ve STK’ların görüşlerinin alınması, yapılmak istenen değişikliklerde de basına ve muhataplara en azından bilgi verilmesi büyük önem arzediyor.
Projenin tanıtım toplantılarında, Şehit Pamir ile İsmet İnönü caddelerinden, Pınarbaşı caddesi, Antakya ve Adana istikametlerine alt geçit tüneliyle bağlantı yapılacağı belirtilmişti. Ancak edindiğimiz bilgilere göre, civardaki konutların zarar görebileceği gerekçesiyle bu alt geçitler iptal edilmiş. Temmuz ayında inşaatına başlanan, 110 Milyon liraya mal olacağı ve 7 ayda tamamlanacağı ifade edilen projenin son durumu ile ilgili veren HBB Başkanı Savaş, şimdi de bahar mevsiminin sonunda hizmete açılacağını ifade ediyor. Savaş, GÖRÜLEN LÜZUM üzerine alt geçide olası depremlere karşı jet grout (beton kolon) takviyesi yapıldığını, dolayısıyla maliyetin artacağını da üzerine basa basa belirtiyor.
Beton kolon takviyesi ile maliyeti artan projenin, kamuoyu bilgilendirilmeden bazı noktalardaki alt geçitlerin iptal edilmesi dolayısıyla, yüklenici firmadan İNDİRİM talep edilip edilmediğini merak ettiklerini belirten vatandaşlar, “Eğer alt geçit bağlantı yolları iptal edildiyse, proje maliyetinin önemli ölçüde düşmesi lazım. HBB’den projenin son durumu konusunda tatmin edici açıklama bekliyoruz. Devlet’in ilgili birimlerinden bilirkişi çağırılarak projedeki değişiklikler nedeniyle ortaya çıkacak kazanım ve kayıpların belirlenmesi gerek. Ödediğimiz vergilerin çar-çur edilmesini istemiyoruz” şeklinde konuştular… 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar