Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlk Kurşun Ruhu Büyük Türk Milletinin Ruhunda Tazeliğini Koruyor

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 99. yılı münasebetiyle mesaj yayınladı.

İlk Kurşun Ruhu Büyük Türk Milletinin  Ruhunda Tazeliğini Koruyor

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 99. yılı münasebetiyle yayınladığı mesajında; “Milli Mücadelede İLK KURŞUN’un atıldığı 19 Aralık 1918 tarihinin, 99. şeref yılını kutluyoruz. 
 
Vatanın İsmetini Canından Değerli Bilip Koruyan Ey Şanlı Ecdad!
 
Sizler, Ecdad-ı Fatihan’dan miras aldığınız bu mukaddes vatanın tertemiz topraklarının işgali üzerine, vatanın namusu ve milletin bekâsı için asil kanınızdan aldığınız güçle mukaddes canınızı ortaya koyarak vatanı aldığınız gibi tertemiz bir biçimde kendinizden sonra gelecek kuşaklara, bizlere emanet ettiniz.
 
O nasıl bir ruh haliydi ki, topyekûn milletin yaşaması için kendi canınızı, ailenizi, ana baba, eş ve çocuklarınızı fedaya hazırdınız. 19 Aralık 1918’de “milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” özdeyişine kaynaklık edercesine Kurtuluş Mücadelesinin ilk kurşununu Karakese’de attınız, Dörtyol’dan Milli Mücadeleyi şahlandırdınız. Elbette bu yüce ruh hali ve fedakarlık Allah katında karşılıksız kalamazdı.
 
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 99. Yıldönümünde başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere sizleri; Kara Mehmet Çavuşları, Hacı Emin Hocaları, Kara Hasan Paşaları, Köse Hasan, Köse mehmetleri, Mustafa, Mehmet ve Yusuf Ağaları ve Kuvva-yı Milliyenin tüm sayısız neferlerini minnet ve şükranla anıyorum.
 
Sizler Cennet Mekânlarınızda rahat uyuyun. Büyük Türk Milleti ve Dörtyol halkı adına söz veriyorum ki bizlere emanet ettiğiniz vatan toprakları sizlerden aldığımız ilhamla sonsuza dek var olacaktır. 
 
Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar