Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İsrail ve ABD İskenderun’da Protesto Edildi

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması Hatay’ın İskenderun ilçesinde de protesto edildi.

İsrail ve ABD İskenderun’da Protesto Edildi

İskenderun   A+a-

 Cuma namazı sonrası İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerinde Boyacılar Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve sloganlar ile ABD ve İsrail’i protesto etti.
31 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu ‘Özgür Kudüs’ basın açıklamasına yüzlerce vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrasında toplanan vatandaşlar ellerinde ‘Bir Gece Ansızın Gelebiliriz’ ‘Kudüs İslam’ındır’, ‘Kudüs bizimdir bizim kalacak’ sloganları ve tekbir sesleri yükseldi. STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen İskenderun Temsilcisi Ömer Kabaklı, Kudüs’ün Filistin’in başkenti, bütün Müslümanların kutsalı olduğunu, hiçbir zaman ise İsrail’in başkenti olmayacağını söyledi. Kabaklı, “Bu hareket siyonizm ve emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD’nin Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da bitirmiştir. ABD İsrail ile aynı statüde işgalin tarafı olmuştur. İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. İslam Dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı; siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail’e ve İsrail’in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot ve ambargo uygulanmalıdır. Türkiye’de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin’e desteğe ve Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz” dedi.
Kabaklı, İstanbul’da yaşayan 25 bin Yahudiyi de ABD’nin bu kararına ve İsrail’in Kudüs’ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş